ΗΠΑ: Περίμενουν τον κυκλώνα «Ντόριαν» – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τζόρτζια

ΗΠΑ: Περίμενουν τον κυκλώνα «Ντόριαν» – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τζόρτζια

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζιας Μπράιαν Κεμπ κήρυξε χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τμήματα της Πολιτείας, που γειτονεύει με τη Φλόριντα, καθώς πλησιάζει στην περιοχή ο κυκλώνας Ντόριαν, που αναμένεται να πλήξει τη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Η απόφαση αυτή αφορά τις 12 από τις 159 Κομητείες της Τζόρτζιας. Ο Κεμπ εξήγησε ότι το ακραίο καιρικό φαινόμενο μπορεί να έχει «καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους» των παράκτιων περιοχών των νοτιοανατολικών ΗΠΑ.

Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει την ευρύτερη κινητοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών της Πολιτείας, αλλά και τη δυνητική καταφυγή στη βοήθεια του ομοσπονδιακού Κράτους.

Νωρίτερα χθες, ο κυβερνήτης της Φλόριντας ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε ήδη κηρύξει σε 26 Κομητείες σε ολόκληρη την Πολιτεία.

Μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο κυκλώνας Ντόριαν ενδέχεται όταν πλήξει περιοχές στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ να έχει ενισχυθεί στην κατηγορία 4, τη δεύτερη ισχυρότερη στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον. Αυτή τη στιγμή, ο κυκλώνας Ντόριαν κατατάσσεται στην κατηγορία 1 και κινείται προς τις Μπαχάμες.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε χθες προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Πολωνία εξαιτίας του κυκλώνα Ντόριαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter