ΗΠΑ: Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο ακροδεξιός τηλ-ευαγγελιστής Πατ Ρόμπερτσον

ΗΠΑ: Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο ακροδεξιός τηλ-ευαγγελιστής Πατ Ρόμπερτσον
Πηγή: NBC

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο αμερικανός ακροδεξιός τηλε-ευαγγγελιστής Πατ Ρόμπερτσον που προκαλούσε κατά διαστήματα με τις μισάνθρωπες θέσεις του κατά φεμινιστριών, αριστερών και μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και με τις αβάσιμες κατηγορίες του κατά ξένων ηγετών και αξιωματούχων που θεωρούσε «εχθρούς» των ΗΠΑ.

Η είδηση μεταδόθηκε από το κανάλι The Christian Broadcasting Network που ίδρυσε ο ίδιος πριν 60 χρόνια, όπου παρουσίαζε καθημερινά την εκπομπή «The 700 club», την οποία, όπως υποστήριζε, παρακολουθούσαν κατά μέσο όρο ένα εκατομμύριο Αμερικανοί τηλεθεατές.

Ο Ρόμπερτσον έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συσπείρωση των ακραίων συντηρητικών Χριστιανών και στην εκλογή του Ρόναλντ Ρίγκαν στην προεδρία των ΗΠΑ, τη δεκαετία του 1980.

Το 1988 διεκδίκησε και ο ίδιος το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, αλλά δεν τα κατάφερε, προχωρώντας στη συνέχεια στην ίδρυση της οργάνωσης «Χριστιανικός Συνασπισμός» που ήταν γνωστή για την αντίθεσή της στην άμβλωση και τον αγώνα της για την προσευχή στα σχολεία.

Πηγή: NBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter