ΗΠΑ: Πληροφορίες για προβοκάτσια της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία

ΗΠΑ: Πληροφορίες για προβοκάτσια της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία

Οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες που δείχνουν ότι η Ρωσία είχε τοποθετήσει ειδικές μονάδες στην ανατολική Ουκρανία ώστε να κάνουν μια προβοκατόρικη ενέργεια εναντίον ρωσόφιλων μονάδων ώστε να δοθεί το έναυσμα της εισβολής.

Την πληροφορία μετέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN την Παρασκευή. Ο αξιωματούχος είπε ότι έχει αποδείξεις ότι οι μονάδες αυτές έχουν εκπαίδευση στον αστικό πόλεμο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών για να φέρουν σε πέρας ενέργειας σαμποτάζ εναντίον των φίλα προσκείμενων στη Ρωσία στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο ισχυρισμός απηχεί δήλωση του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας την Παρασκευή, η οποία ανέφερε ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες προετοιμάζουν προβοκάτσιες κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν αφορμή για εισβολή στην Ουκρανία. Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν υπαινίχθηκε ότι είναι ενήμερος για τις πληροφορίες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης με δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε δήλωση την Παρασκευή ότι «οι στρατιωτικές μονάδες της επιτιθέμενης χώρας και οι δορυφόροι της λαμβάνουν εντολές να προετοιμαστούν για τέτοιες προκλήσεις».

Το πόρισμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έρχεται μετά από διπλωματικές συναντήσεις μιας εβδομάδας μεταξύ Ρώσων και δυτικών αξιωματούχων σχετικά με τη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων στρατευμάτων από τη Ρωσία κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας. Αλλά οι συνομιλίες δεν πέτυχαν κάποια σημαντική πρόοδο, καθώς η Ρωσία δεν δεσμευόταν για αποκλιμάκωση και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ είπαν ότι οι απαιτήσεις της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένου του να μην δεχτεί ποτέ το ΝΑΤΟ την Ουκρανία στη συμμαχία, δεν έγιναν δεκτές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter