ΗΠΑ: Πλήρως εμβολιασμένο το 50% των ενηλίκων

ΗΠΑ: Πλήρως εμβολιασμένο το 50% των ενηλίκων

Την ώρα που η Ευρώπη αναζητά ακόμα εμβόλια και προσπαθεί να δημιουργήσει μια σχετική ανοσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά το κακό ξεκίνημα φαίνεται πως θα ξεπεράσει σήμερα το 50% των πλήρως εμβολιασμένων.

«Το όριο του 50% των πλήρως εμβολιασμένων Αμερικανών ενηλίκων κατά της Covid-19 θα ξεπεραστεί σήμερα», ανακοίνωσε συγκεκριμένα ο Λευκός Οίκος.

Χαρακτηριστικό της καθυστέρησης των Ευρωπαίων είναι η σημερινή δήλωση της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι ο μισός ενήλικος πληθυσμός της ΕΕ θα έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση έως τέλος εβδομάδας.  

ΗΠΑ: Άνω του 60% του πληθυσμού έχει κάνει τη μία δόση

Άνω του 60% των ενηλίκων (σχεδόν 160 εκατομμύρια άνθρωποι) έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση από κάποιο από τα τρία εμβόλια, που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ.

Έπειτα από ένα κακό ξεκίνημα στα τέλη του 2020, η εμβολιαστική εκστρατεία διεξάγεται σε ζωηρούς ρυθμούς υπό τη διοίκηση του προέδρου του Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ορίσει ως στόχο το 70% των ενηλίκων στις ΗΠΑ να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση πριν από την εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα στη χώρα μας μόλις το 18,1% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, όπως παραδέχθηκε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης «πανηγυρίζει» τις καθυστερήσεις των εμβολιασμών!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter