ΗΠΑ: Πόκερ μεταξύ ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης

ΗΠΑ: Πόκερ μεταξύ ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης

Ένα ασυνήθιστο παιχνίδι πόκερ πρόκειται να λάβει χώρα στο Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ μεταξύ ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στόχος είναι να εξακριβωθεί κατά πόσο ένας πρόγραμμα AI μπορεί να νικήσει τέσσερις από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο στο παιχνίδι πόκερ Texas Hold ‘em. Σε παρόμοιο τουρνουά που είχε διεξαχθεί το 2015 οι άνθρωποι είχαν νικήσει.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο δηλώσεις των δημιουργών του προγράμματος, ο αλγόριθμος θα μπορούσε να προσαρμοστεί για χρήση στην ιατρική, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τις επιχειρήσεις και τον στρατό.

Το τουρνουά, με την ονομασία Εγκέφαλοι εναντίον «Τεχνητής Νοημοσύνης», θα διαρκέσει 20 ημέρες και θα διεξαχθεί στο Καζίνο Rivers του Πίτσμπεργκ. Οι τέσσερις παίκτες θα ανταγωνιστούν με το Libratus, το πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύχθηκε στο τμήμα υπολογιστών του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon (CMU).

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το τουρνουά ζωντανά μέσω βίντεο συνεχούς ροής που θα μεταδίδεται από την ιστοσελίδα Twitch. Οι θεατές θα μπορούν να βλέπουν καθένα από τους παίκτες οι οποίοι θα είναι ο Τζέισον Λες, ο Ντονγκ Κιμ, ο Τζίμι Τσούο και ο Ντάνιελ Μακ’Αλεϊ.

Οι παίκτες θα συναγωνιστούν για το έπαθλο των 200.000 δολαρίων, ενώ οι επιστήμονες του CMU ευελπιστούν ότι κερδίζοντας θα έχουν δημιουργήσει ένα νέο σημείο αναφοράς για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter