ΗΠΑ: Πολύ κοντά στην επιλογή νέου διευθυντή στο FBI, δηλώνει ότι βρίσκεται ο Τραμπ

ΗΠΑ: Πολύ κοντά στην επιλογή νέου διευθυντή στο FBI, δηλώνει ότι βρίσκεται ο Τραμπ

Πολύ κοντά στην επιλογή του νέου διευθυντή του FBI, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τόνισε πως ο πρώην γερουσιαστής και υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2000, Τζο Λίμπερμαν, είναι από τους επικρατέστερους να αναλάβουν το αξίωμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο Τραμπ δήλωσε: «Είμαστε πολύ κοντά» να επιλέξουμε τον διευθυντή του FBI, ενώ σε ερώτηση που του τέθηκε, αν ο Λίμπερμαν αποτελεί έναν από τους επικρατέστερους υποψηφίους για το αξίωμα, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε καταφατικά.

Νωρίτερα, το αμερικανικό περιοδικό Politico και το δίκτυο CNN, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, τόνισαν πως ο Λίμπερμαν εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος για την θέση του διευθυντή του FBI, η οποία παραμένει κενή, αφότου ο πρόεδρος Τραμπ απέπεμψε τον Τζέιμς Κόμεϊ.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε την Τετάρτη, συνάντηση με τους τέσσερις υποψήφιους για το αξίωμα, ανάμεσά τους τον υπηρεσιακό διευθυντή της υπηρεσίας Άντριου ΜακΚέιμπ, τον πρώην κυβερνήτη της Πολιτείας της Οκλαχόμας Φρανκ Κίτινγκ, το πρώην στέλεχος του FBI Ρίτσαρντ ΜακΦίλι και τον Λίμπερμαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter