ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για κάθοδο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές – Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τις αποφάσεις εναντίον του

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για κάθοδο Τραμπ στις προεδρικές εκλογές – Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τις αποφάσεις εναντίον του
Republican presidential candidate former President Donald Trump speaks at a campaign rally Saturday, March 2, 2024, in Greensboro, N.C. (AP Photo/Chris Carlson)

Υπέρ της υποψηφιότητας του Ντόνταλντ Τραμπ στις εκλογές του 2024 απεφάνθη το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ανατρέποντας τις αποφάσεις των πολιτειακών Ανωτάτων Δικαστηρίων, όπως του Κολοράντο, που θεωρούσαν ότι ο πρώην πρόεδρος δεν μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα.

Οι αποφάσεις αυτές είχαν ληφθεί επειδή ο Τραμπ θεωρείται ότι συμμετείχε σε στάση εναντίον των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021 κατά την διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απεφάνθη σήμερα σχετικά με το αν οι πολιτείες μπορούν να μην κάνουν δεκτή την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2024, με βάση την 14η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ που απαγορεύει σε ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους που έχουν «εμπλακεί σε εξέγερση ή επανάσταση» κατά της χώρας να κατέχουν ξανά αξιώματα. Το θέμα αυτό τέθηκε στην δημόσια συζήτηση μετά από την σχετική απόφαση του Κολοράντο, την οποία δικαιολόγησε στην βάση της συμμετοχής του Ντόναλντ Τραμπ στην εισβολή των διαδηλωτών στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του σήμερα, ενόψει της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης της Σούπερ Τρίτης, κατά την οποία θα διεξαχθούν ταυτόχρονα προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος σε 15 πολιτείες συμπεριλαμβανομένου και του Κολοράντο. Σχετικό αίτημα προς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο ο πρώην πρόεδρος φρόντισε να γεμίσει με πιστούς στον ίδιο δικαστές πριν την ήττα του στις εκλογές του 2020, είχε καταθέσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Κολοράντο, για να μην υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter