ΗΠΑ: Προηγείται στην Αριζόνα ο Τζο Μπάιντεν – Οπλισμένοι οπαδοί του Τραμπ έξω από το εκλογικό κέντρο

ΗΠΑ: Προηγείται στην Αριζόνα ο Τζο Μπάιντεν – Οπλισμένοι οπαδοί του Τραμπ έξω από το εκλογικό κέντρο

Στην αμφίρροπη πολιτεία Αριζόνα, με καταμετρημένο το 86% του εκτιμώμενου αριθμού των ψήφων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 50,5% έναντι 48,1% για τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ μια ομάδα υποστηρικτών του Τραμπ, κάποιοι από τους οποίους ήταν οπλισμένοι με τουφέκια και πιστόλια, συγκεντρώθηκε έξω από εκλογικό κέντρο στην Αριζόνα χθες Τετάρτη το βράδυ, καθώς είχαν διαδοθεί φήμες ότι οι ψήφοι υπέρ του Ρεπουμπλικάνου προέδρου δεν καταμετρώνται σκοπίμως.

Φωνάζοντας “Σταματήστε την κλοπή!” και “Μετρήστε την ψήφο μου!”, οι διαδηλωτές –οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκα– συγκεντρώθηκαν μπροστά από το εκλογικό κέντρο στην Μαρικόπα του Φοίνιξ.

Αν κερδίσει ο Μπάιντεν στην Αριζόνα, θα εξασφαλίσει 11 εκλέκτορες και θα βρεθεί πιο κοντά στον Λευκό Οίκο.

Την βράδυ των εκλογών το Fox News και το Associated Press ανακοίνωσαν ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κέρδισε στην Αριζόνα, αν και είχε καταμετρηθεί λίγο περισσότερο από το 70% των ψήφων, κάτι που εξόργισε τον Τραμπ και τους συμβούλους του.

Περίπου 200 διαδηλωτές φώναζαν “Ντροπή στο Fox!”, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι πήγαν στο σημείο μετά το tweet του Μάικ Τσέρνοβιτς, ενός ακροδεξιού ακτιβιστή.

Αντίστοιχες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το απόγευμα στο κέντρο του Ντιτρόιτ, όπου τοπικοί αξιωματούχοι εμπόδισαν περίπου 30 άτομα, κυρίως Ρεπουμπλικάνους, να εισέλθουν σε αίθουσα όπου γινόταν καταμέτρηση ψηφοδελτίων εν μέσω αβάσιμων φημών ότι η διαδικασία είχε αλλοιωθεί.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter