ΗΠΑ: Προσωρινή συμφωνία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ με τα στούντιο παραγωγής

ΗΠΑ: Προσωρινή συμφωνία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ με τα στούντιο παραγωγής

Οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ ανακοίνωσαν την Κυριακή, πως κατέληξαν σε μια συμφωνία με τα στούντιο, η οποία μπορεί να τερματίσει την απεργία.

«Καταλήξαμε σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για μια νέα ελάχιστη βασική συμφωνία για το 2023, δηλαδή μια κατ’ αρχήν συμφωνία σε όλα τα σημεία της συμφωνίας, με την επιφύλαξη της τελικής διατύπωσης της σύμβασης», αναφέρεται στην επιστολή που το συνδικάτο των σεναριογράφων του Χόλιγουντ (WGA) έστειλε στα μέλη του.

«Μπορούμε να πούμε, με μεγάλη υπερηφάνεια, πως αυτή η συμφωνία είναι εξαιρετική -με σημαντικά κέρδη και προστασίες για τους σεναριογράφους σε όλους τους τομείς δραστηριότητας των μελών», εξέφρασε την ικανοποίησή του το WGA.

Στην επιστολή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν δίνονται διευκρινίσεις για τη συμφωνία, όμως αναφέρεται πως γίνεται η επεξεργασία των λεπτομερειών και πως την τελευταία λέξη θα την έχουν τα μέλη.

«Για να είμαστε σαφείς, κανένας δεν πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά όσο το WGA δεν το έχει επιτρέψει ρητά. Εξακολουθούμε να είμαστε σε απεργία μέχρι εκείνη τη στιγμή. Όμως από σήμερα αναστέλλουμε τις απεργιακές πικετοφορίες του WGA», πρόσθεσε το συνδικάτο.

Χιλιάδες σεναριογράφοι του κινηματογράφου και της τηλεόρασης άρχισαν απεργία στις αρχές Μαΐου ζητώντας καλύτερες αμοιβές και προστασία έναντι της τεχνητής νοημοσύνης.

Εδώ και μήνες πραγματοποιούν απεργιακές πικετοφορίες μπροστά από επιχειρήσεις όπως οι Netflix και Disney και μαζί με τους ηθοποιούς που απεργούν επίσης από τα μέσα Ιουλίου, έχουν παραλύσει τη βιομηχανία της διασκέδασης.

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter