ΗΠΑ: Πρόστιμο σε γιατρό που που αποκάλυψε ότι έκανε άμβλωση σε 10χρονο θύμα βιασμού

ΗΠΑ: Πρόστιμο σε γιατρό που που αποκάλυψε ότι έκανε άμβλωση σε 10χρονο θύμα βιασμού

Πραγματικό σοκ προκαλεί η είδηση ότι επιβλήθηκε πρόστιμο στην αμερικανίδα γιατρό δρ Κέιτλιν Μπερνάρντ που αποκάλυψε πέρυσι ότι βοήθησε ένα 10χρονο κορίτσι να τερματίσει την εγκυμοσύνη του έπειτα από βιασμό.

Ειδικότερα, το Ιατρικό Συμβούλιο της Ιντιάνα στις βόρειες ΗΠΑ έκρινε ότι η κα Μπερνάρντ παραβίασε το ιατρικό απόρρητο προβάλλοντας την υπόθεση αυτού του παιδιού στα μέσα ενημέρωσης χωρίς να έχει λάβει τη συγκατάθεση του κοριτσιού ή των κηδεμόνων του.

Η Μπέρναρντ και οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι η γιατρός ακολούθησε τις απαιτήσεις αναφοράς κακοποίησης παιδιών της Ιντιάνα, καθώς ο βιασμός του κοριτσιού ήταν υπό έρευνα από τις αρχές του Οχάιο. Οι δικηγόροι της γιατρού υποστήριξαν επίσης πως δεν δόθηκε στη δημοσιότητα καμία πληροφορία ταυτότητας για το κορίτσι, που θα παραβίαζε τους νόμους περί απορρήτου.

«Αυτή η υπόθεση έχει να κάνει με το ιατρικό απόρρητο και την απώλεια εμπιστοσύνης μεταξύ ενός γιατρού και του ασθενούς του», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιντιάνα, Τοντ Ροκίτα, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα εις βάρος της γιατρού, κατηγορώντας την ότι δεν ανέφερε την υπόθεση του κοριτσιού στις αρχές, όπως απαιτείται από την τοπική νομοθεσία για υποθέσεις παιδεραστίας.

Η υπόθεση έλαβε μεγάλη κάλυψη σε μέσα ενημέρωσης και στάθηκε αφορμή για έντονες συζητήσεις γύρω από τις αμβλώσεις που διχάζουν τη χώρα.

Έπειτα από περισσότερες από δέκα ώρες ακρόασης, το Ιατρικό Συμβούλιο της Ιντιάνα αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο 3.000 δολαρίων στη δρ Κέιτλιν Μπερνάρντ, αλλά της επέτρεψε να συνεχίσει να ασκεί την ιατρική, διαπιστώνοντας ότι η γιατρός είχε συμμορφωθεί με τις νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με τη βία κατά ανηλίκων.

Πηγή: NYT, Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter