ΗΠΑ: Πρώτη ήττα μετά την… Ελλάδα το 2006, παρθενική νίκη των Αυστραλών!

ΗΠΑ: Πρώτη ήττα μετά την… Ελλάδα το 2006, παρθενική νίκη των Αυστραλών!

Η φιλική νίκη των Αυστραλών επί της Team USA στη Μελβούρνη (98-94) σηματοδότησε το τέλος για δύο τεράστια σερί, φέρνοντας στη μνήμη την ιστορική νίκη της Ελλάδας το 2006 στη Σαϊτάμα!

Της Eurohoops Team/ info@eurohoops.net

Οι Αμερικανοί του Γκρεγκ Πόποβιτς βαδίζουν στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο με πολλές απουσίες και… αρνήσεις ΝΒΑερς να αγωνιστούν στην Κίνα κι έτσι δείχνουν πιο τρωτές από ποτέ τα τελευταία χρόνια!

Μάλιστα, με την ήττα από την Αυστραλία στο δεύτερο φιλικό των δύο ομάδων στη Μελβούρνη, η Team USA υπέστη την πρώτη της ήττα σε επίσημο ή φιλικό παιχνίδι, εδώ και 13 χρόνια!

Πότε και από ποια ομάδα ήταν η τελευταία ήττα; Μα φυσικά από την Ελλάδα στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την 1η Σεπτεμβρίου 2006 στη Σαϊτάμα (101-95)!

Έκτοτε, ακολούθησαν 13 αήττητα χρόνια, με 78 νίκες των Αμερικανών σε επίσημα ή φιλικά παιχνίδια και πλέον μένει να δούμε αν θα υποστούν και ήττα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ώστε να σπάσει και το… επίσημο σερί τους!

Έτσι κι αλλιώς πάντως και οι φιλικές ήττες είναι… σπάνιες, αφού σύμφωνα με τον Todd Spehr είναι καταγεγραμμένες μόλις πέντε, πριν από το 1992, όταν για πρώτη φορά παρατάχθηκαν οι ΝΒΑερς στις μεγάλες διοργανώσεις.

Παράλληλα, το 98-94 είναι ιστορικό και για τους Αυστραλούς, αφού οι “Boomers” κατάφεραν να φύγουν νικητές σε αναμέτρηση με τις ΗΠΑ, έπειτα από 66 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter