ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε γήπεδο μπέιζμπολ εναντίον γερουσιαστή – Τέσσερις τραυματίες, νεκρός ο δράστης

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε γήπεδο μπέιζμπολ εναντίον γερουσιαστή – Τέσσερις τραυματίες, νεκρός ο δράστης

Επεισόδιο με πυρoβολισμούς σημειώθηκε σήμερα σε ένα γήπεδο μπέιζμπολ, όπου συχνάζουν Ρεπουμπλικανοί μέλη του Κογκρέσου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά θύματα, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε σήμερα ότι ο δράστης που άνοιξε πυρ τραυματίζοντας ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Αλεξάντρια, κοντά στην Ουάσιγκτον, απεβίωσε.

«Πολλές ζωές θα είχαν χαθεί χωρίς την ηρωική παρέμβαση δύο αστυνομικών που εξουδετέρωσαν τον δράστη… κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ βίαιης επίθεσης» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια σύντομη παρέμβαση από το Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια της οποίας απηύθυνε έκκληση για «ενότητα» στην χώρα.

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο γήπεδο μπέιζμπολ, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους, κατονομάστηκε ως ο 66χρονος Τζέιμς Τ. Χόντγκινσον από το Μπελβίλ του Ιλινόι, όπως έγραψε η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην Αλεξάντρια, κοντά στην Ουάσινγκτον, όπου βουλευτές και γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έκαναν προπόνηση, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης, Μάικλ Μπράουν.

Ο Μπράουν δεν διευκρίνισε τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους. Επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε σχετικά με έναν ένοπλο που πυροβολούσε λίγο μετά τις 7 το πρωί τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) και δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο σε μόλις 3 λεπτά. Ο αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου Μάθιου Βερνερόζα ανέφερε από την πλευρά του ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του δράστη και αστυνομικών.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Στιβ Σκάλις. Δύο από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί του Καπιτωλίου, που βρέθηκαν στο σημείο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή, ο Σκάλις βρίσκεται σε “σταθερή κατάσταση” ενώ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση του ρεπουμπλικάνου βουλευτή εξέφρασε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

“Ο Στιβ Σκάλις από τη Λουιζιάνα, ένας πραγματικός φίλος και πατριώτης, τραυματίστηκε σοβαρά όμως θα αναρρώσει πλήρως. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι μαζί του”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter