ΗΠΑ: Σαν πράκτορας ξένης δύναμης θα αντιμετωπιστεί ο Μενέντεζ από τη δικαιοσύνη

ΗΠΑ: Σαν πράκτορας ξένης δύναμης θα αντιμετωπιστεί ο Μενέντεζ από τη δικαιοσύνη
AP Photo/Wayne Parry

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ (Μπομπ) Μενέντεζ, γνωστός την Ελλάδα από τη φιλική στάση προς τη χώρα μας και την αντίθεσή του σε τουρκικές βλέψεις, αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες που αφορούν δωροδοκία για λογαριασμό ξένης κυβέρνησης και συνωμοσία για να ενεργήσει ως ξένος πράκτορας, σύμφωνα με ένα κατηγορητήριο που κατατέθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν.

Το νέο κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Μενέντεζ «παρείχε ευαίσθητες πληροφορίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ και έλαβε άλλα μέτρα που βοήθησαν κρυφά την κυβέρνηση της Αιγύπτου».

Τον Σεπτέμβριο, ο γερουσιαστής και η σύζυγός του κατηγορήθηκαν για δωροδοκίας που απορρέουν από την υποτιθέμενη σχέση τους με τρεις επιχειρηματίες, σύμφωνα με τους δικαστές.

Εισαγγελείς από τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης ισχυρίστηκαν ότι ο Μενέντεζ έλαβε μετρητά, ράβδους χρυσού, πληρωμές για στεγαστικό δάνειο, αποζημίωση για αργομισθία, πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα αξίας από τους επιχειρηματίες Wael Hana, Jose Uribe και Fred Daibes.

Σύμφωνα με το FBI ο Μενέντεζ παρείχε ευαίσθητες κυβερνητικές πληροφορίες των ΗΠΑ στην Αίγυπτο σε αντάλλαγμα για τις δωροδοκίες.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ισχυρίζονται τώρα στο κατηγορητήριο ότι η σύζυγος του γερουσιαστή Μενέντεζ, Ναντίν, και ο επιχειρηματίας του Νιου Τζέρσεϊ, Wael Hana «εργάστηκαν για να συνδέσουν Αιγύπτιους αξιωματούχους πληροφοριών και στρατιωτικούς στον Μενέντεζ με σκοπό τη σύναψη μιας διεφθαρμένης συμφωνίας στην οποία οι κατηγορούμενοι, παρείχαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια δωροδοκίες στους Μπομπ και Ναντίν Μενέντεζ, σε αντάλλαγμα για τις πράξεις του Μενέντεζ και τις παραβιάσεις του καθήκοντος του προς όφελος της κυβέρνησης της Αιγύπτου και άλλων σε σχέση με στρατιωτικές πωλήσεις και ξένη στρατιωτική χρηματοδότηση».

Σε έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν 100.000 δολάρια σε ράβδους χρυσού και 480.000 δολάρια κρυμμένα μετρητά, ανέφεραν οι εισαγγελείς, οι οποίοι ανακοίνωσαν τις κατηγορίες εναντίον του πανίσχυρου 69χρονου Δημοκρατικού γερουσιαστή, πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, σχεδόν έξι χρόνια μετά την ευνοϊκή για εκείνον κατάληξη μιας προηγούμενης ποινικής υπόθεσης εναντίον του.

Διαβάστε επίσης: Μενέντεζ : Για τις 6 Μαΐου ορίστηκε η δίκη του γερουσιαστή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter