ΗΠΑ: Σε κολονοσκόπηση υποβάλλεται ο Μπάιντεν, προσωρινά πρόεδρος η Χάρις

ΗΠΑ: Σε κολονοσκόπηση υποβάλλεται ο Μπάιντεν, προσωρινά πρόεδρος η Χάρις

O πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έφτασε την Παρασκευή το πρωί στο Ιατρικό Κέντρο Γουόλτερ Ριντ για να υποβληθεί σε τσέκαπ ρουτίνας, το πρώτο του στο αξίωμα ως ο γηραιότερος για πρώτη φορά πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η εγχείριση, η οποία απαιτεί αναισθησία, σημαίνει ότι θα μεταβιβάσει προσωρινά την εξουσία στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, η οποία θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει προεδρικές εξουσίες. Η τελευταία εκτενής εξέταση για την ιατρική κατάσταση του Μπάιντεν έγινε τον Δεκέμβριο του 2019 . Ο Μπάιντεν, ο οποίος γίνεται 79 ετών το Σάββατο, δεν έχει δημοσιεύσει πλήρη έκθεση για την υγεία του έκτοτε.

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση για την υγεία του Μπάιντεν ήρθε αφού ο εκλεγμένος τότε πρόεδρος έσπασε το πόδι του τον Νοέμβριο ενώ έπαιζε με τον σκύλο του. Τον Φεβρουάριο, ο γιατρός του Μπάιντεν είπε ότι τα κατάγματα του ποδιού «επουλώθηκαν πλήρως».

Οι πρόεδροι δεν υποχρεούνται να αποκαλύπτουν δημόσια τα αποτελέσματα των ετήσιων ελέγχων της υγείας τους, αλλά το προτιμούν για να είναι διαφανείς και να διαβεβαιώνουν τον αμερικανικό λαό σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Οι πρόεδροι, ωστόσο, έχουν πολλές φορές κρύψει τις ασθένειές τους, τη σοβαρότητά τους ή τις ιατρικές τους θεραπείες.

Το πιο σημαντικό ιατρικό γεγονός στο ιστορικό του Μπάιντεν είναι ένα εγκεφαλικό ανεύρυσμα το 1988. Εκείνη την εποχή υπηρετούσε στη Γερουσία. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι γιατροί βρήκαν ένα δεύτερο ανεύρυσμα που δεν είχε αιμορραγήσει, το οποίο και αντιμετώπισαν.

Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά από αυτή τη χειρουργική επέμβαση, ο Μπάιντεν υπέστη εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση και πνευμονική εμβολή. Οι γιατροί εκείνη την εποχή εισήγαγαν ένα «φίλτρο κατώτερης κοίλης φλέβας», το οποίο εμποδίζει μελλοντικούς θρόμβους να φτάσουν στην καρδιά και τους πνεύμονες και του έκαναν αντιπηκτική θεραπεία για αρκετούς μήνες.

Ο Μπάιντεν αφαίρεσε επίσης τη χοληδόχο κύστη του το 2003 ενώ έχει υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις και φυσικοθεραπείες για ορθοπεδικούς τραυματισμούς. Ο Μπάιντεν έχει επίσης αφαιρέσει χειρουργικά αρκετές μη μελανωματικές καρκινικές βλάβες του δέρματος.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter