ΗΠΑ: Σειρά του Μπάιντεν για επίσκεψη στην πόλη Κενόσα

ΗΠΑ: Σειρά του Μπάιντεν για επίσκεψη στην πόλη Κενόσα

Ο Τζο Μπάιντεν, ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, θα μεταβεί αύριο Πέμπτη στην Κενόσα του Ουισκόνσιν, στην πόλη που συγκλονίζεται από ένα κύμα οργής μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός Αφροαμερικανού από πυρά λευκού αστυνομικού.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αψήφησε αιτήματα να αποφύγει να ταξιδέψει στην πόλη και σε μια αμφιλεγόμενη επίσκεψή του χθες, αντί να επιχειρήσει να αμβλύνει τις ρατσιστικές εντάσεις, επέλεξε να εκφράσει τη στήριξή του στις δυνάμεις της τάξης στην πόλη που βιώνει πάνω από μια εβδομάδα διαδηλώσεων και ταραχών. Μάλιστα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εξομοίωσε τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις με «εσωτερική τρομοκρατία».

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ «θα επισκεφτεί την Κενόσα για να ενώσει τους Αμερικανούς να επουλώσουν τις πληγές τους και να απαντήσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε σήμερα η προεκλογική ομάδα του Μπάιντεν, ανακοινώνοντας το ταξίδι του.

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στην πόλη αυτή του Ουισκόνσιν ο 29χρονος Αφροαμερικανός Τζέικομπ Μπλέικ πυροβολήθηκε πισώπλατα επτά φορές από έναν λευκό αστυνομικό, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter