Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

ΗΠΑ: Σοβαρά προβλήματα ελέγχου ασφάλειας για τα αμερικανικά αεροδρόμια

Αναφορά του Κογκρέσου γνωστοποιεί ότι τα συστήματα ελέγχου ασφάλειας για τους περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στα αμερικανικά αεροδρόμια, δε μπορούν ν' ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες που υπάρχουν, σχολιάζει το CNN.

Πρόκειται για αναφορά της υποεπιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, την οποία έχει στη διάθεσή του από χθες το τηλεοπτικό κανάλι CNN. Η αναφορά παραθέτει στοιχεία διεξαγωγής μη ικανοποιητικού ελέγχου ασφάλειας, σε εργαζόμενους αεροδρομίων, ελλιπή πρόσβαση του πρωσικού της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) σε πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για τον έλεγχο ασφάλειας κατά υπόπτων, αλλά και τη διεξαγωγή ανεπαρκών ελέγχων σε “ευαίσθητες περιοχές,” αναφορικά με την ασφάλεια των αεροδρομίων.

Η αναφορά αυτή, παραθέτει επίσης σειρά από πρωτοσέλιδα εφημερίδων για περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν τις απαραίτητες άδειες εισόδου και μετέφεραν παράνομα όπλα ή ναρκωτικά εντός των αεροδρομίων ή είχαν σχέσεις με ακραίες τρομοκρατικές ομάδες, όπως, το Ισλαμικό Κράτος. Παράλληλα, παραθέτει έναν αριθμό υποθέσεων ειδικού ενδιαφέροντος, όπου η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δεκάδες εργαζόμενοι στους χώρους των αεροδρομίων είχαν πιθανώς σχέσεις με την τρομοκρατία, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι διαθέτουν φακέλους που δεν έχουν συμπληρωθεί με τα απαραίτητα στοιχεία ασφάλειας.

Στα συμπέρασμα της έρευνας επικαιροποιούνται περιπτώσεις αναφορών προηγούμενων κυβερνήσεων και δημοσιευμάτων του Τύπου σχετικά με τις ανησυχητικές ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της ασφάλειας των αμερικανικών αεροδρομίων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.