Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Στηρίζει Λαγκάρντ ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ

ΗΠΑ: Στηρίζουμε τους χειρισμούς ΔΝΤ για την Ελλάδα

Τη στήριξή του στους χειρισμούς της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ως προς τη συμμετοχή του Ταμείου σε προγράμματα στήριξης μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούσιν. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα χρησιμοποιήσει την μικρή οικονομική συμμετοχή του Ταμείου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου του newsmax.com, ο Μνούσιν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Ταμείο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίβλεψη παγκόσμιων οικονομιών.

«Υπήρξε πολύ χρήσιμο στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα και στη συνεργασία με την Ευρώπη. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει το καλοκαίρι σημαντικό πρόβλημα και θα μπορούσε να εγείρει ανησυχίες στις αγορές και την οικονομία και νομίζω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις» είπε.

Υπογράμμισε ότι «η χρηματοδότηση του ΔΝΤ προς την Ελλάδα ήταν πολύ μικρή. Δεν είμαι καν βέβαιος ότι η Ελλάδα θα τη χρησιμοποιήσει απαραίτητα. Γι' αυτό πιστεύω ότι η σημασία ήταν στην πραγματικότητα περισσότερο μία σφραγίδα έγκρισης. Και πάλι δεν υπάρχει απευθείας κόστος για τους Αμερικανούς φορολογούμενους. Στηρίζουμε το ΔΝΤ παρόλο που θα εξετάσουμε τις συνεισφορές όπως ελέγχουμε όλες τις συνεισφορές και διασφαλίζουμε ότι δαπανώνται σωστά τα χρήματα των φορολογούμενων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.