ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ

Αίσθηση προκαλεί η δημοσιοποίηση έξι φορολογικών δηλώσεων του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, από το 2015 έως το 2020 και οι οποίες ελήφθησαν από την Επιτροπή, έπειτα από μακρά νομική διαμάχη, όπως επισημαίνουν οι New York Times.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε αρνηθεί να δημοσιοποιήσει ο ίδιος τις φορολογικές του δηλώσεις, «σπάζοντας» έτσι την παράδοση δεκαετιών που ήθελε οι πρόεδροι της χώρας να κάνουν οι ίδιοι γνωστά τα οικονομικά τους στοιχεία.

Έτσι, η ειδική Επιτροπή της Βουλής (αρμόδια κυρίως για φορολογικά θέματα και τις πηγές προσόδων του δημοσίου) ψήφισε την περασμένη εβδομάδα υπέρ της δημοσιοποίησης των φορολογικών δηλώσεων του τέως προέδρου των ΗΠΑ, αλλά η κοινοποίησή τους καθυστέρησε για να διαγραφούν πρώτα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία, όπως οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης του Τραμπ και της συζύγου του Μελάνια.

Η έκθεση του Κογκρέσου που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα, έδειξε ότι ο Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια Τραμπ δεν πλήρωσαν φόρο εισοδήματος το 2020, δηλαδή τον τελευταίο χρόνο που ήταν στον Λευκό Οίκο. Τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του, ο κύριος Τραμπ πλήρωσε το ποσό των 750 δολαρίων σε ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος και ανέφερε ζημίες ύψους 12,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από το 2015 έως το 2020, Ντόναλντ και Μελάνια ανέφεραν μηδενικό εισόδημα και κατέβαλαν μικρό ή καθόλου φόρο.

Πηγή: Los Angeles Times

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Μηδενικό φόρο εισοδήματος πλήρωσε για το 2020 ο Τραμπ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: «Ποτέ ξανά δημόσιο αξίωμα στον Τραμπ» αναφέρει στο πόρισμά της η επιτροπή του Κογκρέσου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter