ΗΠΑ: Στη Φλόριντα ο Μπάιντεν μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ίαν

ΗΠΑ: Στη Φλόριντα ο Μπάιντεν μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ίαν

Στην πολύπαθη πολιτεία της Φλόριντα, όπου ο κυκλώνας Ίαν σκόρπισε τον θάνατο και την καταστροφή, βρέθηκε την Τετάρτη ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ, ο Αμερικανός πρόεδρος πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το Φορτ Μάγιερς, μια από τις περιοχές που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα από τον κυκλώνα.

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ αναμένεται να συναντηθεί με κατοίκους που έχασαν τις περιουσίες τους από το μένος των στοιχείων της φύσης.

Υπενθυμίζεται πως η πολιτεία εξακολουθεί να μετράει τις πληγές που της προκάλεσε ένας από τους χειρότερους κυκλώνες των τελευταίων ετών. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 76 νεκρούς (72 στη Φλόριντα και 4 στη Βόρεια Καρολίνα), αλλά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν πως οι νεκροί είναι περισσότεροι από εκατό.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό ο Τζο Μπάιντεν θα έχει συνάντηση με τον κυβερνήτη της πολιτείας, Ρον Ντεσάντις, το όνομα του οποίου εμφανίζεται συχνά στις λίστες των πιθανών υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες να συζητήσουμε για τις διαφορές μεταξύ του προέδρου και του κυβερνήτη. Αλλά δεν είναι τώρα η ώρα αυτή», δήλωσε από πλευράς της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter