ΗΠΑ: Στο εδώλιο ξανά ο Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλικά εγκλήματα

ΗΠΑ: Στο εδώλιο ξανά ο Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλικά εγκλήματα

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο 70χρονος πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ έχει καταδικαστεί σε 23 χρόνια φυλάκιση για ξεχωριστά αδικήματα, στη Νέα Υόρκη, το 2020. Σήμερα Δευτέρα ξεκινά δίκη για άλλες 11 κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς 5 γυναικών στο διάστημα 2004-2013.

Η δίκη ξεκινά τη Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες και πρόκειται να διαρκέσει εβδομάδες. Ο Γουάινστιν ήδη εκτίει 23 χρόνια φυλάκιση για το βιασμό της ηθοποιού Τζέσικας Μαν και τη σεξουαλική επίθεση στην πρώην βοηθό παραγωγής Μίμι Χαλέι, αλλά μέσω του δικηγόρου του εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και πως κάθε σεξουαλική πράξη έγινε με τη συναίνεση του θύματος.

Ο πρώην παραγωγός προσπάθησε πρόσφατα να ανατρέψει την απόφαση καταδίκης του στη Νέα Υόρκη αλλά πενταμελής δικαστική επιτροπή δεν το επέτρεψε. Παρόλα αυτά το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας συμφώνησε στο να γίνει έφεση.

Η δίκη στην οποία κρίθηκε καταδικαστέος ο παραγωγός ήρθε 5 χρόνια μετά από αναφορές στους New York Times και στο New Yorker για τη διαχρονικά κακοποιητική συμπεριφορά του και ξεκίνησε το κίνημα του #MeToo καθώς σταδιακά σχεδόν 90 γυναίκες βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν την κακοποίηση που υπέστη από τη δεκαετία του 1970.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, εάν o Γουάινστιν καταδικαστεί και στην πολιτεία της Καλιφόρνια η ποινή του θα φτάσει τα 140 χρόνια φυλάκισης.

Διαβάστε επίσης

Ατέλειωτη η λίστα με τα σεξουαλικά εγκλήματα του Γουάινστιν

Άσλεϊ Τζαντ: Αρνήθηκα να κάνω σεξ με τον Γουάινστιν και με κατέστρεψε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter