ΗΠΑ: Στο Κογκρέσο θα καταθέσουν τα στελέχη των πτωχευμένων τραπεζών

ΗΠΑ: Στο Κογκρέσο θα καταθέσουν τα στελέχη των πτωχευμένων τραπεζών

Ενώπιον Επιτροπής του Κογκρέσου των ΗΠΑ θα κληθούν να καταθέσουν ανώτατα στελέχη των δύο εκ των τριών τραπεζών που κατέρρευσαν το προηγούμενο διάστημα, καθώς οι αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές προσπαθούν να κατανοήσουν την προέλευση της πρόσφατης τραπεζικής κρίσης.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει ακρόαση στις 16 Μαΐου με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Silicon Valley Bank, Γκρέγκορι Μπέκερ, καθώς και με τον πρώην πρόεδρο και συνιδρυτή της Signature Bank, Σκοτ Σέι, και τον πρώην πρόεδρό της, Έρικ Χάουελ.

Η επιτροπή, της οποίας προϊσταται ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Σέροντ Μπράουν θα πραγματοποιήσει επίσης δύο άλλες ακροάσεις αυτόν τον μήνα για το ίδιο θέμα την κατάρρευση δηλαδή των τραπεζών. Πολλοί ειδικοί του κλάδου θα καταθέσουν στην ακρόαση. Στη συνέχεια, στις 18 Μαΐου, θα καταθέσουν ο Μάικλ Μπαρ, ο επικεφαλής των ρυθμιστικών αρχών της Federal Reserve, και ο Μάρτιν Γκρούενμπεργκ, πρόεδρος της Federal Deposit Insurance.

Σημειώνεται πως ξεχωριστή έκθεση της FDIC ανέφερε ότι η πτώχευση της Signature Bank ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank, ωστόσο υπέδειξε επίσης ελλείψεις στην ίδια τη FDIC, κάνοντας λόγο για προσωπικό που δεν επαρκούσε για την πλήρη εποπτεία της τράπεζας.

Πηγή: ABC, NBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter