ΗΠΑ: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του προέδρου Μπάιντεν

ΗΠΑ: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του προέδρου Μπάιντεν

Στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του παραμένει η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν λίγες ώρες πριν από την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, η οποία είδε την Τρίτη το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της τριήμερης έρευνας, το 41% των Αμερικανών επιδοκιμάζει το έργο του προέδρου Μπάιντεν, ποσοστό αυξημένο κατά μία μονάδα σε σύγκριση με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos πριν από τρεις εβδομάδες.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 65% των ερωτηθέντων εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος δρόμο. Πέρυσι το ποσοστό αυτό κυμαινόταν στο 58%.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις προηγούμενες δεκαετίες, οι πρόεδροι των ΗΠΑ είχαν περιστασιακά μόνο χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας, αν και ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ πέρασε μεγάλο μέρος της θητείας του στον Λευκό Οίκο (2017-2021) σε επίπεδα όμοια με αυτά του Δημοκρατικού Μπάιντεν. Μάλιστα η δημοτικότητα του Τραμπ τον Δεκέμβριο του 2017 είχε κατακρημνιστεί στο 33%.

Ο 80χρονος Μπάιντεν αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Πηγή: Reuters, Washington Times

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter