ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο ο Τζορτζ Μπους μια μέρα μετά την κηδεία της Μπαρμπαρα

ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο ο Τζορτζ Μπους μια μέρα μετά την κηδεία της Μπαρμπαρα

Ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, ηλικίας 93 ετών, εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Χιούστον, στην Πολιτεία Τέξας, την Κυριακή -μία ημέρα μετά την κηδεία της συζύγου του Μπάρμπαρα Μπους- εξαιτίας μιας «μόλυνσης» η οποία «εξαπλώθηκε στο αίμα» του, γνωστοποίησε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπός του.

«Ο πρόεδρος Μπους εισήχθη στο νοσοκομείο Houston Methodist χθες το πρωί, αφού είχε υποστεί μόλυνση η οποία εξαπλώθηκε στο αίμα. Ανταποκρίνεται στη θεραπεία και μοιάζει να αναρρώνει», ανέφερε το γραφείο του πρώην προέδρου σε δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στο Twitter από τον εκπρόσωπό του, τον Τζιμ ΜακΓκράθ, όπως μεταδίδουν το AFP και το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος (1989-1993) και πρώην αντιπρόεδρος του Ρόναλντ Ρίγκαν πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, που τον έχει καθηλώσει εδώ και χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Στην ίδια πόλη, το Χιούστον, έγινε το Σάββατο η κηδεία της συζύγου του. Η Μπάρμπαρα Μπους, κολόνα μιας από τις ισχυρότερες οικογένειες πολιτικών στις ΗΠΑ, απεβίωσε τη 17η Απριλίου σε ηλικία 92 ετών.

Ο Τζορτζ Μπους είναι πατέρας πέντε παιδιών, συμπεριλαμβανομένων του πρώην προέδρου Τζορτζ Ου. Μπους (2001-2009) και του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντας Τζεμπ Μπους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter