ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο οι θάνατοι από κορονοϊό

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο οι θάνατοι από κορονοϊό

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο μετά από δύο μήνες, μια νέα ένδειξη ότι η πανδημία αποκτά νέα δυναμική σε ολόκληρη τη χώρα με την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 σε εθνικό επίπεδο βρίσκονταν κατά μέσο όρο σε περίπου 700 την ημέρα κατά το μεγαλύτερο μέρος του Οκτωβρίου πριν αυξηθούν σε 1.237 χθες, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters. Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος μετά τις 19 Αυγούστου.

Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων άρχισε να αυξάνεται πριν από πέντε εβδομάδες και οι ειδικοί της υγείας προειδοποιούσαν για επερχόμενη αύξηση των θανάτων.

Στο Ουισκόνσιν, μια πολιτεία κρίσιμης σημασίας για το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, ο κυβερνήτης Τόνι Έβερς απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους να «παραμείνουν σπίτι» αφού η πολιτεία του, μαζί με πέντε άλλες, ανέφεραν ημερήσια αύξηση θανάτων που αποτελεί ρεκόρ.

Από την έναρξη της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χώρα έχει χάσει περισσότερες από 222.000 ζωές, ο υψηλότερος αριθμός θυμάτων στον κόσμο, καθώς και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αναλογικά με τον πληθυσμό, ειδικά μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter