ΗΠΑ: Σχέδιο Μπάιντεν για καταπολέμηση της πείνας ως το 2030

ΗΠΑ: Σχέδιο Μπάιντεν για καταπολέμηση της πείνας ως το 2030

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέπτυξε την Τρίτη ένα φιλόδοξο σχέδιο με απώτερο στόχο την καταπολέμηση της πείνας στις ΗΠΑ ως το 2030.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πως θα αυξήσει τα μηνιαία επιδόματα για τους χαμηλόμισθους Αμερικανούς που βοηθούν τους φτωχότερους να αγοράσουν βασικά τρόφιμα, επιχειρώντας παράλληλα να ενθαρρύνει την υγιεινή διατροφή και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας ώστε να μειωθεί το ποσοστό του πληθυσμού των φτωχότερων Αμερικανών που ως σήμερα υποφέρουν (περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική τάξη) από διαβήτη τύπου Β’, υπέρταση, παχυσαρκία, και άλλες ασθένειες.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν με αφορμή τη δημοσιοποίηση σχετικής έκθεσης από τον Λευκό Οίκο για την καταπολέμηση της πείνας στις ΗΠΑ ενόψει της πρώτης σύσκεψης του είδους που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, για αυτό τον σκοπό για πρώτη φορά από το 1969 που είχε γίνει επί Προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον.

Στην συγκεκριμένη έκθεση αυτή καταγράφεται πως πέρσι, ένα στα 10 νοικοκυριά πεινούσαν καθώς δεν είχαν αρκετά τρόφιμα στο τραπέζι της οικογένειας, ενώ περίπου 4% των νοικοκυριών το ίδιο διάστημα είχαν ελάχιστα τρόφιμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τρία βασικά γεύματα μέσα στη μέρα.

Επίσης, αναφέρονται πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν πως σε 19 πολιτείες των ΗΠΑ η παχυσαρκία είναι πάνω από το 35% του πληθυσμού, δηλαδή σε υπερδιπλάσιο αριθμό πολιτειών από ότι ήταν ως το 2018.

Πηγή: Axios, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter