ΗΠΑ: Συνέλλαβαν 27χρονο για ετοιμασία βομβιστικής επίθεσης σε συναγωγή

ΗΠΑ: Συνέλλαβαν 27χρονο για ετοιμασία βομβιστικής επίθεσης σε συναγωγή

Εξτρεμιστής αντισημίτης 27 ετών συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης εναντίον συναγωγής στο Κολοράντο, ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα οι υπηρεσίες του ομοσπονδιακού εισαγγελέα αυτής της Πολιτείας των δυτικών ΗΠΑ.

 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ρίτσαρντ Χόλτζερ σκόπευε να καταστρέψει τη συναγωγή Temple Emanuel στην πόλη όπου ζούσε, την Πουέμπλο, σε μια περιοχή 150 χιλιόμετρα νότια του Ντένβερ. 

Αντιμέτωπος με 20 χρόνια στη φυλακή

Ο νεαρός σχεδίαζε να διαπράξει ένα «έγκλημα μίσους» που ανταποκρίνεται επίσης στα κριτήρια με τα οποία ορίζονται υποθέσεις «εσωτερικής τρομοκρατίας», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του εισαγγελέα.

Εάν καταδικαστεί, ο ύποπτος αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή 20ετούς κάθειρξης. 

«Αφού επισκέφθηκε τον Ναό του Εμμανουήλ και παρατήρησε τους εβραίους πιστούς, ο Χόλτζερ, ο οποίος αυτοπεριγράφεται ως σκίνχεντ και οπαδός της θεωρίας περί ανωτερότητας της λευκής φυλής, είπε σε μυστικούς πράκτορες του FBI [σ.σ. του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας] πως ήθελε να κάνει κάτι για να δείξει στους Εβραίους ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Πουέμπλο και ότι πρέπει να φύγουν ή θα πεθάνουν», εξηγείται στην ανακοίνωση. 

Ο ύποπτος είπε επανειλημμένα στους ομοσπονδιακούς μυστικούς πράκτορες ότι μισεί τους Εβραίους και ότι τάσσεται υπέρ ενός «ιερού φυλετικού πολέμου» πριν δηλώνει πως θα χρησιμοποιούσε εκρηκτικά εναντίον της συναγωγής, για να τη «σβήσει από τον χάρτη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter