ΗΠΑ: Συνεργαστείτε αλλιώς θα έχετε κυρώσεις

ΗΠΑ: Συνεργαστείτε αλλιώς θα έχετε κυρώσεις

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θα απαιτεί στο εξής απ΄ όλα τα κράτη να παρέχουν πληροφορίες για πολίτες τους οι οποίοι ζητούν θεώρηση εισόδου (visa) στις ΗΠΑ. Οι χώρες που θα αρνηθούν να συμμορφωθούν θα υποστούν κυρώσεις.

Οι οδηγίες θα σταλούν την Τετάρτη στις κατά τόπους πρεσβείες των ΗΠΑ μέσω των οποίων θα ενημερωθούν οι αντίστοιχες κυβερνήσεις.

Μεταξύ άλλων, θα ζητηθεί από τις κυβερνήσεις να εκδώσουν ή να αρχίσουν διαδικασίες έκδοσης ηλεκτρονικών διαβατηρίων και να αναφέρουν αμέσως στην Interpol πιθανή απώλεια ή κλοπή αυτών των διαβατηρίων.

Επιπλέον, οι διάφορες χώρες θα πρέπει να ενημερώνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και με «άλλες σημαντικές πληροφορίες» για όσους ζητούν θεώρηση εισόδου στις ΗΠΑ ειδικά αν είναι ή πιστεύεται ότι είναι τρομοκράτες. Ανάλογα στοιχεία θα απαιτούνται για όσους διώκονται ή έχουν διωχθεί για ποινικά αδικήματα.

Αναμένεται επίσης να ζητηθεί από όλες τις χώρες να υπογράψουν συμφωνία με την οποία θα δέχονται στο έδαφος τους πολίτες τους οι οποίοι θα απελαύνονται από τις ΗΠΑ.

«Η συνεργασία στο θέμα αυτό θα παίζει στο εξής σημαντικό ρόλο για την αξιολόγηση μίας χώρας» δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν είναι και δεν έχουν τη δυνατότητα να γίνει ένας παράδεισος για τους τρομοκράτες.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter