ΗΠΑ: Ταχυδρομικός ανακάλεσε τον ισχυρισμό περί παρατυπιών με επιστολικές ψήφους

ΗΠΑ: Ταχυδρομικός ανακάλεσε τον ισχυρισμό περί παρατυπιών με επιστολικές ψήφους

Ταχυδρομικός υπάλληλος στην Πενσιλβάνια ομολόγησε πως η εκρηκτική καταγγελία του για παρατυπίες με τις επιστολικές ψήφους στις εκλογές στις ΗΠΑ, που αναπαρήγαγαν οπαδοί του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αλλά και στελέχη της ομάδας που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του μεγιστάνα, βλέποντας σε αυτή μια «απόδειξη» πως διαπράχθηκε νοθεία, ήταν ψευδείς, σύμφωνα με ερευνητές του Κογκρέσου.

Ο Ρίτσαρντ Χόπκινς, εργαζόμενος στα αμερικανικά ταχυδρομεία (USPS) στην πόλη Ίρι, στην Πενσιλβάνια, κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ότι ο προϊστάμενός του έδωσε οδηγία στο προσωπικό να βάζει ταχυδρομικές σφραγίδες με προηγούμενες ημερομηνίες σε επιστολικές ψήφους που έφθαναν μετά την 3η Νοεμβρίου, ώστε να καταμετρηθούν. Εάν ίσχυε, αυτό θα ήταν παράνομο, διευκρίνισε η εφημερίδα New York Daily News σε δημοσίευμά της που αναμεταδόθηκε από το Γερμανικό Πρακτορείο.

Η εκστρατεία του Τραμπ οικειοποιήθηκε αμέσως την καταγγελία αυτή, όπως και μέλη του Κογκρέσου που ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, τονίζοντας πως αποδεικνύει ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου έχει δίκιο που δεν αναγνωρίζει τη νίκη του εκλεγμένου Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ο Χόπκινς υπέγραψε ένορκη κατάθεση στην οποία διαβεβαίωνε πως θα τεκμηρίωνε την καταγγελία του.

Όμως ο Χόπκινς παραδέχθηκε σε ερευνητές από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή των αμερικανικών ταχυδρομείων τη Δευτέρα πως όσα ισχυρίστηκε ήταν ψευδή, ανέφερε χθες η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι άνθρωποι του γενικού επιθεωρητή των αμερικανικών ταχυδρομείων που είχαν μιλήσει με τον Χόπκινς αποκάλυψαν πως ο υπάλληλος «ανακάλεσε τις κατηγορίες του χθες (σ.σ. προχθές Δευτέρα) και δεν εξήγησε γιατί υπέγραψε ψευδή ένορκη κατάθεση», ανέφερε η Επιτροπή, της οποίας ηγούνται οι Δημοκρατικοί, αργά το βράδυ χθες Τρίτη.

Η εξέλιξη καταγράφηκε ενώ ο Τραμπ επιμένει να αρνείται να αναγνωρίσει τη νίκη του αντιπάλου του προβάλλοντας αβάσιμους ισχυρισμούς περί νοθείας.

Ο Χόπκινς δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια.

Ο Τιμ Μέρτο, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, υποστήριξε χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη ότι ο Ρίτσαρντ Χόπκινς εξαναγκάστηκε να ανακαλέσει την καταγγελία.

«Δεν ξέρουμε σε τι είδους πιέσεις υποβλήθηκε (…) ειδικά με δεδομένο ότι οι δικηγόροι μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με διωγμό στο Twitter», είπε ο Μέρτο.

Ο γενικός επιθεωρητής των αμερικανικών ταχυδρομείων άρχισε να ερευνά τις καταγγελίες του Χόπκινς όταν τις πρόβαλε την Παρασκευή το Project Veritas, ακροδεξιά ομάδα που έχει συμβάλλει κατά καιρούς να διαδοθούν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.

Η εκστρατεία του Τραμπ επικαλέστηκε τους ισχυρισμούς του Χόπκινς όταν προσέφυγε τη Δευτέρα στη δικαιοσύνη αξιώνοντας να μην επιτραπεί στις αρχές της Πολιτείας να ανακοινώσουν επίσημα τα αποτελέσματα των εκλογών. Επέδωσε εξάλλου την ένορκη κατάθεσή του στον Λίντσεϊ Γκρέιαμ, τον Ρεπουμπλικάνο επικεφαλής της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο οποίος προέτρεψε το υπουργείο Δικαιοσύνης να διενεργήσει έρευνα.

Μετά την παραίνεση του Γκρέιαμ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ έδωσε στη δημοσιότητα ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο μνημόνιο με το οποίο ζήτησε από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να ερευνήσουν «ουσιαστικές καταγγελίες» για νοθεία — παρότι δεν έχει προκύψει κανένα αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο για παρατυπίες ή νοθεία που να διευκόλυναν την επικράτηση του Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter