ΗΠΑ: Τεχνικό πρόβλημα «τίναξε στον αέρα» τις υπηρεσίες ελέγχου διαβατηρίων

ΗΠΑ: Τεχνικό πρόβλημα «τίναξε στον αέρα» τις υπηρεσίες ελέγχου διαβατηρίων

Tεχνικό πρόβλημα στον κεντρικό υπολογιστή της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων επηρέασε μεγάλα αμερικανικά αεροδρόμια χθες, δημιουργώντας μεγάλες ουρές στα σημεία ελέγχου διαβατηρίων.

Πολλά αεροδρόμια στις Ηνωμένες Πολιτείες επηρεάστηκαν από τεχνικό πρόβλημα στονκεντρικό υπολογιστή της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων σε αεροδρόμια χθες, δημιουργώντας μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις σε σημεία ελέγχων διαβατηρίων καθώς επέστρεφαν οι ταξιδιώτες από την άδεια της Πρωτοχρονιάς, είπαν αρχές των αεροδρομίων.

Η Υπηρεσία είπε σε δήλωσή της ότι υπήρχε ένα προσωρινό πρόβλημα το οποίο περιέγραψε ως “τεχνολογική διακοπή” σε διάφορα σημεία ελέγχου διαβατηρίων. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για την αιτία του προβλήματος ή για το αν ευθύνονταν για το πρόβλημα κάποια προσπάθεια παραβίασης του συστήματος (χάκινγκ).

“Οι ταξιδιώτες σε μερικούς αερολιμένες εισόδου υπόκεινται σε καθυστερήσεις μεγαλύτερες του συνηθισμένου χρόνου και οι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας διεκπεραιώνουν τους ταξιδιώτες το γρηγορότερο δυνατό ενώ διατηρούν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας”, έγραφε.

Το τεχνικό θέμα επηρέασε αεροδρόμια στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, τη Βοστόνη και την Ατλάντα, μεταξύ άλλων, είπαν αξιωματούχιοι.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι ανέφερε, “Παρακαλούμε έχετε υπόψιν ότι η διακοπή @CustomsBorder υφίσταται σε πανεθνικό επίπεδο. Εργάζονται για να επανέλθει το σύστημα. Ευχαριστούμε για την υπομονή σας”.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες έγραφε στο δικό του λογαριασμό του ότι υπήρχαν προβλήματα που οφείλονταν σε διακοπή στην Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων που επηρεάζει όλη τη χώρα.

Φωτογραφίες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μεγάλες ουρές σε διάφορα αεροδρόμια εκεί όπου οι ταξιδιώτες προσπαθούσαν να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων.

Μετά από 4 ώρες, το πρόβλημα λύθηκε

Πάντως, σε νεότερη ανακοίνωσή της η Υπηρεσία ανέφερε πως το πρόβλημα διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες αλλά λύθηκε.

“Τη στιγμή αυτή, δεν υπάρχει ένδειξη ότι η διακοπή υπηρεσίας ήταν εσκεμμένη”, είπε μια εκπρόσωπος σε δήλωσή της, αναφερόμενη στην πιθανότητα παραβίασης του συστήματος.

Η διακοπή κράτησε από τις 5:00 μ.μ. έως τις 9:00 π.μ. περίπου ώρες Νέας Υόρκης (12:00 μεσάνυχτα έως 4:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), και όλα τα αεροδρόμια έχουν επανασυνδεθεί με το σύστημα, είπε η εκπρόσωπος Τζένιφερ Εβανίτσκι στη δήλωσή της.

“Κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής διακοπής, η Υπηρεσία είχε πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που αφορούν την εθνική ασφάλεια και όλοι οι ταξιδιώτες πέρασαν έλεγχο σύμφωνα με στα στάνταρ ασφαλείας”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter