ΗΠΑ: Την ώρα που η πολιτική πόλωση κλιμακώνεται, ο Τραμπ «κυνηγάει» τον Μιτς ΜακΚόνελ

ΗΠΑ: Την ώρα που η πολιτική πόλωση κλιμακώνεται, ο Τραμπ «κυνηγάει» τον Μιτς ΜακΚόνελ

Παρά το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται να διευθετεί με νομικό τρόπο τις αυξημένες απαιτήσεις των Δημοκρατικών γύρω από την υπόθεση της παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αβεβαιότητα και ανησυχία επικρατούν μεταξύ των συμμάχων του Αμερικανού προέδρου στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αναφορικά με τα μηνύματα που ο ίδιος εκπέμπει, αλλά και σχετικά με το γεγονός ότι η προσοχή του Λευκού Οίκου έχει απορροφηθεί από την υπόθεση της παραπομπής, μεταδίδει το CNN.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ έχει δώσει ελάχιστα δείγματα ότι δίνει προσοχή στην διακυβέρνηση των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι του έγραψαν σε μία επιστολή προς τους Δημοκρατικούς ότι “ο ίδιος έχει επικεντρωμένη την προσοχή του στην υλοποίηση των υποσχέσεών του προς τον αμερικανικό λαό.”

Ωστόσο, αντί ο ίδιος να ασχολείται με τα ζητήματα που απασχολούν ουσιαστικά την καθημερινότητα των Αμερικανών ξοδεύει τις ώρες του, κάνοντας αναρτήσεις στο Twitter για την παραπομπή του, αλλά και σε τηλεφωνήματα με τους πολιτικούς συμμάχους του στο Καπιτώλιο.

Μεταξύ αυτών και με τον ηγέτη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, στον οποίο ο Τραμπ έθεσε την σημασία της ενότητας στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Σε ιδιωτικό επίπεδο, ο πρόεδρος Τραμπ υπολογίζει όλο και περισσότερο στην υποστήριξη που μπορεί να του προσφέρει ο ΜακΚόνελ στην Γερουσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφωνεί στον ΜακΚόνελ συχνά ως και τρεις φορές την ημέρα, σύμφωνα με μία πηγή που έχει λάβει γνώση για το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών.

Ο ΜακΚόνελ έχει επίσης μιλήσει για τα τηλεφωνήματα του Τραμπ, σε έναν μικρό αριθμό Ρεπουμπλικάνων.

“Η ιστορία αυτή, που στηρίζεται σε μία ανώνυμη πηγή, είναι κατηγορηματικά λάθος. Ο ηγέτης ΜακΚόνελ δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο,” δήλωσε ο Νταγκ Άντρες, εκπρόσωπος του ΜακΚόνελ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ επιτίθεται κατά των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών τους θεωρεί ως μη έμπιστους στον ίδιο, σύμφωνα με την δήλωση μιας πηγής που έχει λάβει γνώση για το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Ο πρόεδρος Τραμπ φέρεται να έχει πει στον ΜακΚόνελ ότι θα εντείνει τις επιθέσεις κατά των Ρεπουμπλικάνων που του ασκούν κριτική.

Από την μεριά του, ο ΜακΚόνελ βρίσκεται αντιμέτωπος με τα δικά του διλήμματα, καθώς πρέπει να διατηρήσει την ενότητας της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, αλλά και να κατευνάσει έναν πρόεδρο, ο οποίος απαιτεί τίποτα λιγότερο εκτός από την απόλυτη υπακοή.

Η αποστολή αυτή του ΜακΚόνελ θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς θα δημοσιοποιούνται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με την εμπλοκή του Τραμπ στην υπόθεση της Ουκρανίας.

Ο Τραμπ έχει ήδη δείξει την διάθεσή του να κυνηγήσει τους Ρεπουμπλικάνους που εκφράζουν αντιρρήσεις για τους χειρισμούς του.

Μετά την κίνηση του Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή Μιτ Ρόμνεϊ από την Γιούτα να δηλώσει ότι ήταν “λάθος και σοκαριστικό” για τον Τραμπ να προτείνει στην Ουκρανία και στην Κίνα την διεξαγωγή έρευνας για τον Τζο Μπάιντεν, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον γερουσιαστή, χαρακτηρίζοντας τον ως “πομπώδη” και προτείνοντας ότι θα πρέπει να παραπεμφθεί ο ίδιος ο Ρόμνεϊ.

Ο Τραμπ δείχνει επίσης έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους Ρεπουμπλικάνους που είναι επιφυλακτικοί να τον υπερασπιστούν δημοσίως, υποστηρίζοντας συχνά ότι οι Δημοκρατικοί είναι καλύτεροι στο να ακολουθούν την κομματική γραμμή της ηγεσίας τους, σε σύγκριση με τα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων.

Μία επιστολή που έστειλαν οι δικηγόροι του Λευκού Οίκου την Τρίτη, ξεκαθάρισε ότι ο Τραμπ σχεδιάζει να αντιταχθεί δραστικά στην διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την παραπομπή του, αρνούμενος να συνεργαστεί με αυτό που χαρακτηρίζει ως μία παράνομη προσπάθεια αντιστροφής του εκλογικού αποτελέσματος του 2016.

Μία ανακοίνωση ότι ο Γκρέι Γκάοντι πρώην μέλος του Κογκρέσου από τη Νότια Καρολίνα εντάσσεται στην εξωτερική νομική ομάδα του Τραμπ, ενώ η εξέλιξη αυτή, μεταφράστηκε ως μία ένδειξη πως ο πρόεδρος Τραμπ έχει ανάγκη πρόσθετης (νομικής) βοήθειας για να αντιμετωπίσει την απειλή της καθαίρεσης του από την προεδρία.

Ο πρόεδρος Τραμπ ήταν στην αρχή αρνητικός ως προς την πρόσληψη εξωτερικών δικηγόρων, πιστεύοντας ότι ο ίδιος βρίσκεται (νομικά) σε μία καλή θέση για να αντιμετωπίσει τους Δημοκρατικούς, καθώς προχωρούν στην έρευνά τους, για την παραπομπή του, καθώς θα διευρύνουν την έρευνά τους.

Ωστόσο, μετά από μία συνάντηση με τον Γκάοντι στο Οβάλ Γραφείο, αλλά και τις παραινέσεις των συμμάχων του Γκάοντι, ο πρόεδρος Τραμπ μεταπείστηκε ότι χρειάζεται έναν ακόμη επιθετικό μαχητή.

Ο Γκάοντι ήταν πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας στην Βουλή των Αντιπροσώπων που ηγήθηκε της έρευνας για την Βεγγάζη.

Πηγή: CNN

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter