ΗΠΑ: Το νοσοκομείο του Χιούστον δίνει μπόνους 500 δολάρια στους εργαζομένους που θα κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19

ΗΠΑ: Το νοσοκομείο του Χιούστον δίνει μπόνους 500 δολάρια στους εργαζομένους  που θα κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19

Οι 26.000 εργαζόμενοι που ανήκουν στον τομέα Υγείας του Νοσοκομείου των Μεθοδιστών του Χιούστον μπορούν να ελπίζουν σε ένα έξτρα ποσό μετρητών τον Μάρτιο μαζί με το μισθό τους σε περίπτωση που εμβολιαστούν για τον κορονοϊό.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος δόκτωρ Μαρκ Μπλουμ, μέσω μέιλ την περασμένη εβδομάδα, το «μπόνους» αυτό θα ανέρχεται σε 500 δολάρια «σαν ένα “ευχαριστώ” για την υπομονή σας κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου 2020».

Σύμφωνα με το cbsnews τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την είσπραξη του ποσού περιλαμβάνουν και τον εμβολιασμό για τον Covid-19, «εκπληρώνοντας την υποχρέωσή μας σαν εργαζόμενοι στον τομέα Υγείας, ώστε να ηγηθούμε της κοινότητας» ανέφερε στο μήνυμά του.

Το νοσοκομείο έδωσε επίσης ένα «μπόνους» 500 δολαρίων πριν από ενάμιση μήνα για την προσφορά των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έχει οδηγήσει στο θάνατο περίπου 353.000 Αμερικανούς. 

Το Χιούστον έχει πληγεί ιδιαίτερα σκληρά, με σχεδόν 2.700 θανάτους και περισσότερες από 247.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μολύνσεων στην ευρύτερη Περιφέρεια Χάρις.

Οι εργοδότες, οι οποίοι περιλαμβάνουν τους παρόχους υγείας, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον εμβολιασμό του εργατικού δυναμικού τους. Προς το παρόν ο εμβολιασμός δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για τους εργαζόμενους του Ιδρύματος, αλλά «θα είναι πολύ σύντομα», όπως ανέφερε ο Μπλουμ.

Παρόλο που πολλές εταιρείες δεν έχουν καταστήσει ακόμα υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, έχουν το δικαίωμα να απαιτούν ανοσοποίηση για τους περισσότερους εργαζόμενους σύμφωνα με τις πρόσφατες ομοσπονδιακές οδηγίες απασχόλησης.

Οι ανησυχίες σχετικά με τα εμβόλια κατά της COVID-19 είναι υψηλότερες στους Αφρικανούς Αμερικανούς, σύμφωνα με το Pew Research Center, το οποίο πρόσφατα διαπίστωσε ότι λιγότεροι από τους μισούς μαύρους ενήλικες σκοπεύουν να εμβολιαστούν, έναντι 60% των Αμερικανών που σκοπεύουν να το κάνουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter