ΗΠΑ: Το Ντίξβιλ Νοτς στο Νιού Χάμσαϊρ επέλεξε Μπάιντεν

ΗΠΑ: Το Ντίξβιλ Νοτς στο Νιού Χάμσαϊρ επέλεξε Μπάιντεν

Τα πρώτα αποτελέσματα των αμερικάνικων εκλογών είναι γεγονός: το μικροσκοπικό χωριό Ντίξβιλ Νοτς του Νιού Χάμσαϊρ, με μόλις 5 ψηφοφόρους σε πληθυσμό 12 κατοίκων, επέλεξε ομόφωνα τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Το χωριό αυτό βρίσκεται στο βορειανατολικό άκρο των ΗΠΑ, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά και παραδοσιακά ψηφίζει τα μεσάνυχτα πριν την μέρα των εκλογών, κάτι που λαμβάνει χώρα από τις εκλογές του 1960. Όλοι οι ψηφοφόροι μαζεύονται στην αίθουσα της κάλπης στο ξενοδοχείο Μπάλσαμς. Μόλις η ψηφοφορία τελειώσει, συνήθως μέσα σε μερικά λεπτά, οι ψήφοι καταμετρώνται και δίνονται τα αποτελέσματα, πριν από κάθε άλλη κοινότητα, γεγονός που το κάνει ελκυστικό για ρεπόρτερς και πολιτικούς παρατηρητές που διψούν για τις πρώτες ενδείξεις του δρόμου που θα πάρουν οι εκλογές. Ωστόσο, δεν αποτελεί εγγύηση για έγκυρες προβλέψεις αφού στις προηγούμενες εκλογές είχε επιλέξει την υποψήφιο των Δημοκρατικών, Χίλαρυ Κλίντον.

Το Ντίξβιλ Νοτς δεν είναι το μοναδικό χωριό που ανοίγει πρόωρα τις κάλπες. 

Το γειτονικό Μίλσφιλντ ακολουθεί την ίδια τακτική. Τα αποτελέσματα εκεί είναι υπέρ του Τραμπ, που κέρδισε με 16 ψήφους έναντι 5 του Μπάιντεν. Παράλληλα, ένα άλλο χωριό του Νιου Χάμσαιρ, το Χαρτς Λοκέισιον, ανέβαλε λόγω πανδημίας το πρόωρο άνοιγμα της κάλπης για τους 48 ψηφοφόρους του, προς… αποφυγήν συνωστισμού!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter