ΗΠΑ: Το όπλο του δράστη της επίθεσης στη Φλόριντα είχε κατασχεθεί, αλλά του το επέστρεψαν

ΗΠΑ: Το όπλο του δράστη της επίθεσης στη Φλόριντα είχε κατασχεθεί, αλλά του το επέστρεψαν

Η αστυνομία της Αλάσκας είχε κατάσχει το όπλο του δράστη της επίθεσης στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ από την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι την Παρασκευή, όμως του το επέστρεψε τον προηγούμενο μήνα, αφού δεν κρίθηκε ψυχικά ασθενής, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές.

Ο Εστέμπαν Σαντιάγο, ένας 26χρονος βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, είχε ιστορικό αλλοπρόσαλης συμπεριφοράς και οι αρχές ερευνούν αν τα ψυχολογικά προβλήματα του δράστη έπαιξαν ρόλο στο τελευταίο αυτό περιστατικό μαζικών πυροβολισμών που σημειώθηκε στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Σαντιάγο είπε στους αστυνομικούς ότι είχε σχεδιάσει την επίθεση και ότι αγόρασε ένα εισιτήριο άνευ επιστροφής για τη Φλόριντα.

Χθες ομοσπονδιακό δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του 26χρονου, ο οποίος κινδυνεύει να του επιβληθεί η εσχάτη των ποινών αν καταδικαστεί, σύμφωνα με Αμερικανούς εισαγγελείς.

Ο Μάρλιν Ρίτζμαν, επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Άνκορατζ της Αλάσκας, δήλωσε ότι ο Σαντιάγο είχε παρουσιαστεί στο γραφείο τον Νοέμβριο, συμπεριφερόμενος αλλόκοτα. Τότε τον παρέδωσαν στην αστυνομία, η οποία τον οδήγησε σε κλινική για να υποβληθεί σε ψυχολογικό έλεγχο.

Ο 26χρονος είχε πει στους πράκτορες του FBI ότι μια αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών ελέγχει το μυαλό του και του ζητά να παρακολουθεί βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Μέχρι να ολοκληρωθεί ο ψυχιατρικός έλεγχος του Σαντιάγο οι αρχές είχαν κατάσχει το όπλο του, όμως του το επέστρεψαν τον προηγούμενο μήνα, όπως δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Άνκορατζ Κρις Τόλεϊ, αν και πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Σαντιάγο χρησιμοποίησε αυτό το όπλο στην επίθεση της Παρασκευής.

Αξιωματούχοι του Άνκορατζ επεσήμαναν ότι το όπλο επεστράφη στον δράστη, διότι κρίθηκε ότι δεν είναι ψυχικά ασθενής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter