ΗΠΑ: Τον Μάθιου Μακόναχι «επιστράτευσε» ο Λευκός Οίκος κατά της οπλοκατοχής

ΗΠΑ: Τον Μάθιου Μακόναχι «επιστράτευσε» ο Λευκός Οίκος κατά της οπλοκατοχής

Τον βραβευμένο ηθοποιό Μάθιου Μακόναχι αποφάσισε να «επιστρατεύσει» ο Λευκός Οίκος κατά της οπλοκατοχής, στο περιθώριο του πρόσφατου μακελειού στο Τέξας, όπου 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί, σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε την Τρίτη σύντομη συνάντηση με τον βραβευμένο ηθοποιό Μάθιου Μακόναχι, ο οποίος κατάγεται από το Ουβάλντε του Τέξας, και συζήτησαν μέτρα για την οπλοκατοχή, ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Διαβάστε επίσης: Τέξας: Μακελειό σε δημοτικό σχολείο – Ένοπλος σκότωσε 19 παιδιά κάτω των 10 ετών και δυο ενήλικες

«Βρίσκεται σήμερα εδώ για να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του και να καλέσει τα ηγετικά στελέχη (του Κογκρέσου) να αναλάβουν δικομματική δράση ώστε να σταματήσουν οι παράλογες δολοφονίες και να περάσουν μέτρα ευθύνης για τα όπλα που όπως γνωρίζουμε σώζουν ζωές», είπε η Ζαν-Πιερ αναφερόμενη στην επίσκεψη του Μακόναχι.

Ο 52χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, κρατώντας φωτογραφίες ορισμένων από τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Ουβάλντε. Μίλησε για τις οικογένειές τους, τι φορούσαν την ημέρα που δολοφονήθηκαν και τι ήθελαν να γίνουν όταν θα μεγάλωναν. Αρκετές φορές έμοιαζε σαν να έχει έναν κόμπο στον λαιμό ενώ χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι τη στιγμή που διάβαζε τα βιογραφικά στοιχεία των θυμάτων.

«Ενώ τιμούμε τα θύματα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή τη φορά φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει. Υπάρχει η αίσθηση ότι ίσως να υπάρχει κάποιο εφικτό μονοπάτι μπροστά μας», είπε μεταξύ άλλων ο χολιγουντιανός σταρ και πρόσθεσε: «Δεν είναι θέμα κομματικό. Δεν είναι θέμα Δημοκρατικών ή Ρεπουμπλικάνων. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία απέτυχαν να ενεργήσουν. Σας ρωτώ λοιπόν και σας ζητώ να αναρωτηθείτε και εσείς: Μπορούν οι δύο πλευρές να αρθούν στο ύψος της περίστασης; Μπορούν οι δύο πλευρές να δουν πέρα από το δεδομένο πολιτικό πρόβλημα και να παραδεχθούν ότι στα χέρια μας έχουμε πλέον ζήτημα διατήρησης της ζωής. Εχουμε την ευκαιρία αυτή τη στιγμή να ορθώσουμε ανάστημα και να ανέβουμε επίπεδο και να ξεπεράσουμε τις κομματικές προτιμήσεις. Την ευκαιρία να κάνουμε περισσότερα από τον να προστατεύσετε απλώς το κόμμα σας. Την επιλογή να προστατεύσουμε την χώρα μας τώρα και την επόμενη γενιά».

Πηγή: ΑBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter