ΗΠΑ: Τρεις καταρρίψεις «αγνώστων αντικειμένων» σε τρεις ημέρες – Σε επιφυλακή το Πεντάγωνο

ΗΠΑ: Τρεις καταρρίψεις «αγνώστων αντικειμένων» σε τρεις ημέρες – Σε επιφυλακή το Πεντάγωνο

Παραμένει σε κατάσταση συναγερμού η αεράμυνα των ΗΠΑ, καθώς έχει προχωρήσει στην κατάρριψη τριών «αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων» σε Αλάσκα, Καναδά και λίμνη Χιούρον, δίχως -κατά τις επίσημες ανακοινώσεις- να έχει εξαχθεί κάποιο πόρισμα σχετικά με τις έρευνες.

Ο στρατηγός Γκλεν Βαν Χερκ, επικεφαλής της αεράμυνας των ΗΠΑ ανέφερε την Κυριακή ότι το Πεντάγωνο δεν έχει καταφέρει -ως τώρα- να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση, τους σκοπούς αλλά και τον μηχανισμό λειτουργίας των τριών αντικειμένων που καταρρίφθηκαν το προηγούμενο τριήμερο.

«Δεν πρόκειται να τα κατατάξω ως “μπαλόνια”. Τα αναφέρουμε ως “αντικείμενα” για κάποιο συγκεκριμένο λόγο», τόνισε ο Βαν Χερκ όταν ρωτήθηκε σχετικά με το σχήμα των αντικειμένων. «Δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα κατατάξουμε, σχετικά με το πως κινούνται, από μηχανολογικής άποψης. Ωστόσο ξεκάθαρα έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν στον αέρα για μεγάλο διάστημα».

Ο Βαν Χερκ ξεκαθάρισε ότι τα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν δεν  μπορούν να συνδεθούν με το κινεζικό μπαλόνι. «Θα ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός με αυτές τις αναφορές και δεν θα απέδιδα την προέλευσή τους σε κάποια συγκεκριμένη χώρα», ανέφερε ο Βαν Χερκ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter