ΗΠΑ: Τρεις μακάκοι εργαστηρίου που «δραπέτευσαν» θανατώθηκαν

ΗΠΑ: Τρεις μακάκοι εργαστηρίου που «δραπέτευσαν» θανατώθηκαν

Τρεις πίθηκοι που χρησιμοποιούνταν σε πειράματα σε εργαστήρια και επωφελήθηκαν από ένα τροχαίο δυστύχημα για να δραπετεύσουν, εντοπίστηκαν τελικά και θανατώθηκαν, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές της Πενσιλβάνιας σήμερα.

Το φορτηγό που μετέφερε περίπου 100 ταινιώδεις μακάκους συγκρούστηκε το απόγευμα της Παρασκευής με ένα απορριμματοφόρο κοντά στην πόλη Ντάνβιλ. Πολλά ζώα δραπέτευσαν και η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μην τα πλησιάζουν αν τα δουν.

Το βράδυ του Σαββάτου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι και οι 100 πίθηκοι βρέθηκαν. Όμως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές των υγειονομικών υπηρεσιών, διευκρίνισαν ότι σε τρεις πιθήκους έγινε ευθανασία.

Οι αρχές δεν εξήγησαν για ποιον λόγο ήταν αναγκαίο να θανατωθούν τα ζώα. Το πρωί του Σαββάτου η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός μακάκου, σκαρφαλώμενου σε ένα δέντρο και θαμπωμένου από τα φώτα ενός φακού. Το τηλεοπτικό κανάλι WNEP μετέδωσε ότι οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το ζώο και κατόπιν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Η τιμή ενός μακάκου μπορεί να φτάσει τα 10.000 δολάρια. Το είδος αυτό, που είναι πολύ διαδεδομένο στη Νοτιοανατολική Ασία, χρησιμοποιείται ευρέως στις έρευνες για τα εμβόλια για την Covid-19, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Οι μακάκοι ζουν έως και 30 χρόνια σε αιχμαλωσία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter