ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από σφοδρή καταιγίδα – Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι βύθισαν στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά (Videos)

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από σφοδρή καταιγίδα – Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι βύθισαν στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά (Videos)

Σφοδρή χειμερινή καταιγίδα σαρώνει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, η οποία ξεκίνησε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου και έχει ήδη στοιχήσει τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αφήνοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά, ενώ δημιούργησαν προβλήματα στις πτήσεις.

Περισσότεροι από 90 εκατομμύρια άνθρωποι από το ανατολικό Οχάιο και το Κεντάκι έως τις μεσοατλαντικές πολιτείες και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας έχουν λάβει προειδοποιήσεις για θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες σήμερα, όπως έγινε γνωστό από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS).

Μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Φιλαδέλφεια και η Βοστόνη πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις, με τον κίνδυνο να προκληθούν πλημμύρες, και πιθανόν από καταστροφικούς ανέμους άνω των 80 χιλιομέτρων την ώρα, που ενδέχεται να ξεριζώσουν δέντρα και να ξηλώσουν καλώδια ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την NWS.

«Ενώ μεγάλο μέρος των βροχοπτώσεων έχει απομακρυνθεί από την περιοχή, ο αντίκτυπος παραμένει. Συγκεκριμένα, η στάθμη πολλών ποταμών και ρευμάτων συνεχίζει να αυξάνεται σε επίπεδα μετρίου ή μεγάλου μεγέθους πλημμυρών και προειδοποιήσεις είναι σε ισχύ», επισημαίνει σε μήνυμά της στο Χ η Μετεωρολογική Υπηρεσία στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Περίπου 500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τη Φλόριντα έως το Μέιν δεν έχουν από νωρίς την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου ηλεκτρικό ρεύμα, ανέφερε η εταιρεία Poweroutage.us.

Προκλήθηκαν επίσης καθυστερήσεις ή ακυρώσεις σε περισσότερες από 1.400 πτήσεις, μεταξύ άλλων σε περισσότερες από 100 πτήσεις από και προς το Σικάγο, σύμφωνα με τη Flightaware.com.

Από τα ακραία φαινόμενα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, στην Αλαμπάμα, τη Βόρεια Καρολίνα και την Τζόρτζια, όπου ισχυροί άνεμοι και ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τμήματα των νοτίων πολιτειών, έγινε γνωστό από τις αρχές και τοπικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, δύο μοτοσικλετιστές σκοτώθηκαν στο Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, όπου σφοδρές χιονοπτώσεις έπληξαν την περιοχή, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter