ΗΠΑ: Βομβιστικές απειλές και εκκένωση Καπιτωλίων σε έξι αμερικανικές πολιτείες

ΗΠΑ: Βομβιστικές απειλές και εκκένωση Καπιτωλίων σε έξι αμερικανικές πολιτείες
Ερευνα για βόμβες στο Καπιτώλιο του Μισισίπι. (AP Photo/Rogelio V. Solis)

Συναγερμός σήμανε σήμερα στα Καπιτώλια έξι αμερικανικών πολιτειών έπειτα από βομβιστικές απειλές, υποχρεώνοντας τις υπηρεσίες ασφαλείας να τα εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους. Ειδικότερα, εκκενώθηκαν τα Καπιτώλια στις πολιτείες Κονέκτικατ, Τζόρτζια, Κεντάκι, Μίσιγκαν, Μισισίπι και Μοντάνα. Επίσης, ένας ιμάμης τραυματίστηκε από σφαίρες στην πολιτεία Νιου Τζέρσεϊ.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εκκένωσαν τα κτιριακά συγκροτήματα, διενεργώντας εξονυχιστικούς ελέγχους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί εντοπισμός εκρηκτικών υλών ή άλλο ύποπτο εύρημα.

Σε Τζόρτζια, Μισισίπι και Μοντάνα, οι αρχές σήμαναν ήδη λήξη συναγερμού. Το Καπιτώλιο στην πολιτεία Κονέκτικατ έκλεισε για λίγο προτού ανοίξει ξανά, αφού η αστυνομία έκρινε ότι η απειλή ήταν φάρσα, μεταδίδει η Middletown Press.

Στο Κεντάκι, ο κυβερνήτης Άντι Μπεσίαρ δήλωσε ότι «όλοι είναι ασφαλείς» και ότι το πολιτειακό Καπιτώλιο εκκενώθηκε προκειμένου η αστυνομία να ερευνήσει τους χώρους. Η εφημερίδα Lexington Herald-Leader ανέφερε ότι απειλητικά μηνύματα για τοποθέτηση βόμβας είχαν σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αρκετούς αξιωματούχους της πολιτείας.

Στο Μίσιγκαν, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πολιτειακό Καπιτώλιο θα παραμείνει σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους, μετά την αποστολή e-mail που περιείχε απειλή για βόμβα.

Επίθεση σε ιμάμη

Ένας ιμάμης από το Νιούαρκ, κοντά στη Νέα Υόρκη, τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες σήμερα το πρωί και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία αυτής της πόλης που βρίσκεται στην Πολιτεία του Νιου Τζέρσι.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Νιούαρκ, η αστυνομία κλήθηκε τα ξημερώματα όταν ένας άνδρας δέχτηκε πυρά έξω από το τζαμί αυτής της βιομηχανικής, πολυπολιτισμικής πόλης. «Το θύμα μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και, με βάση τις πρώτες πληροφορίες, είναι σε κρίσιμη κατάσταση» είπε ο Φριτς Φράζι, ο διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας. Δεν διευκρίνισε ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο της επίθεσης.

Η εκπρόσωπος του Φράζι επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας είναι ο ιμάμης της πόλης και ότι τον πυροβόλησαν έξω από το τζαμί.

«Ανησυχούμε βαθιά για αυτό το συμβάν και προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του ιμάμη», ανέφερε το παράρτημα του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) στο Νιου Τζέρσι, μια οργάνωση που προασπίζεται τα δικαιώματα των Αμερικανών μουσουλμάνων.

Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στις ΗΠΑ –και ιδίως στη Νέα Υόρκη και στα περίχωρά της– έχουν οργανωθεί πολλές διαδηλώσεις, ενώ έχουν σημειωθεί και σποραδικά βίαια επεισόδια και εντάσεις μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων. Μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης, που αριθμεί 8,5 εκατομμύρια κατοίκους, ζουν σχεδόν 2 εκατομμύρια Αμερικανοί Εβραίοι και εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter