ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 18 εκατομμύρια τα κρούσματα του νέου κορονοϊού

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 18 εκατομμύρια τα κρούσματα του νέου κορονοϊού

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες Δευτέρα το όριο των 18 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν πλέον ξεπεράσει τους 319.000, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα, η οποία υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς, είναι αντιμέτωπη με τρομακτική αναζωπύρωση της πανδημίας τον τελευταίο περίπου ενάμιση μήνα. Χθες Δευτέρα, τα κρούσματα του SARS-CoV-2 ανέρχονταν σε 18.006.061.

Το νέο αυτό πολύ βαρύ ορόσημο ξεπεράστηκε ενώ οι ΗΠΑ έχουν πλέον αρχίσει εκστρατεία εμβολιασμού, μετά την άδεια κατεπείγουσας χρήσης που χορηγήθηκε στα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Για να δώσει το παράδειγμα και να καθησυχάσει όσους εκφράζουν σκεπτικισμό, ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, 78 ετών, έλαβε χθες Δευτέρα, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, την πρώτη δόση ενός εμβολίου για τον νέο κορονοϊό.

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επίσης εμβολιάστηκε την Παρασκευή, και αυτός δημόσια, όπως και πολλά κορυφαία στελέχη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter