ΗΠΑ: Υπό έρευνα στη Βραζιλία για απάτη Ρεπουμπλικανός βουλευτής

ΗΠΑ: Υπό έρευνα στη Βραζιλία για απάτη Ρεπουμπλικανός βουλευτής

Οι εισαγγελικές αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι άνοιξαν εκ νέου έρευνα υπόθεση απάτης στην οποία εμπλέκεται ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής βραζιλιάνικης καταγωγής Τζορτζ Σάντος, που πρόσφατα παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο βιογραφικό του πριν από την εκλογή του.

Γιος βραζιλιάνων μεταναστών, γεννημένος στο Κουίνς, ο Σάντος κατηγορείται στη Βραζιλία ότι το 2008 πλήρωσε εμπορεύματα με κλεμμένες επιταγές, σε κατάστημα στο Νιτερόι, κοντά στο Ρίο. Η προκαταρκτική έρευνα μπήκε στο αρχείο το 2013 επειδή οι βραζιλιάνοι εισαγγελείς δεν γνώριζαν τη διεύθυνση του Σάντος, ώστε να δώσουν συνέχεια στη δίωξη.

Ωστόσο, «δεδομένου ότι ο κατηγορούμενος εξελέγη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, έχει τώρα μια επαληθευμένη διεύθυνση», εξήγησε η εισαγγελία σε διευκρινιστικό μέιλ που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως ο 34χρονος Σάντος βοήθησε στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσο το Ρεπουμπλικανικό κόμμα να εξασφαλίσει έστω και ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς κατάφερε να κερδίσει μια έδρα στο Λονγκ Άιλαντ, την οποία κατείχαν επί χρόνια οι Δημοκρατικοί.

Πηγή: NBC, USA Today

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter