ΗΠΑ:Πάγωμα βοήθειας προς τις Φιλιππίνες

ΗΠΑ:Πάγωμα βοήθειας προς τις Φιλιππίνες

Η κυβέρνηση του προέδρου Ροντρίγο Ντουτέρτε δεν σέβεται το κράτος δικαίου και η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να ανανεώσει σημαντικό πρόγραμμα βοήθειας προς τις Φιλιππίνες σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ο Millennium Challenge Corporation (MCC), αμερικανικός κυβερνητικός οργανισμός ο οποίος προωθεί την οικονομική ανάπτυξη και έχει στόχο τη μείωση της φτώχειας, δεν επέλεξε να περιλάβει τις Φιλιππίνες στο νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Το προηγούμενο πρόγραμμα διάρκειας πέντε ετών και ύψους 433,9 εκατ. δολαρίων ολοκληρώθηκε τον Μάιο.

«Η απόφαση αντικατοπτρίζει τις σοβαρές ανησυχίες» του MCC «αναφορικά με το κράτος δικαίου και τις πολιτικές ελευθερίες στις Φιλιππίνες», δήλωσε η Μόλι Κόσινα, εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανοικτά τις αντιρρήσεις και τις ανησυχίες τους για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών που έχει κηρύξει ο κ. Ντουτέρτε, εξαιτίας του οποίου περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις 30 Ιουνίου.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος δήλωσε τη Δευτέρα σε μέλη του επιχειρηματικού κλάδου της χώρας, πως έχει σκοτώσει προσωπικά υπόπτους για διακίνηση ναρκωτικών ενόσω ήταν δήμαρχος μιας νότιας πόλης της χώρας, για να δώσει το παράδειγμα στην αστυνομία.

Η αστυνομία των Φιλιππίνων έχει ανακοινώσει ότι έχει σκοτώσει 2.086 ανθρώπους στη διάρκεια των επιχειρήσεών της για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών. Περισσότεροι από 3.000 ακόμη έχουν χάσει τη ζωή τους υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter