Ήπειρος: Κλέβουν τα σπάνια τα αρωματικά φυτά – Σύλληψη Αλβανού στα Ιωάννινα

Ήπειρος: Κλέβουν τα σπάνια τα αρωματικά φυτά – Σύλληψη Αλβανού στα Ιωάννινα

Η… επέλαση αλλοδαπών στα βουνά της Ηπείρου συνεχίζεται και παίρνει διαστάσεις για μία ακόμη χρονιά. Στο στόχαστρο τα αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα, πλούτος της ηπειρωτικής γης, τα οποία «θερίζουν» ανεξέλεγκτα Αλβανοί με προορισμό τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης. 

Εκεί άλλωστε ορισμένα πωλούνται πανάκριβα, όπως το «λουλούδι του Δαρβίνου», το γνωστό δρακάκι όπως το αποκαλούν στα περισσότερα χωριά. Σε δύσβατη περιοχή, στο Πληκάτι Κόνιτσας, εντοπίστηκε αυτή την φορά ένας υπήκοος Αλβανίας ο οποίος είχε προλάβει ήδη και είχε συγκεντρώσει σχεδόν 25 κιλά από το συγκεκριμένο αρωματικό φυτό.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης και κατηγορείται για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην παραπάνω περιοχή, να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχει συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους -24- κιλών και -500- γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Παράλληλα, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού.

Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων ενώ ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πηγή: epiruspost.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter