Ηράκλειο: Άλλες 61 οικογένειες απαλλάσσονται από τα τροφεία των παιδικών σταθμών

Στην απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για επιπλέον 61 οικογένειες, προχωρεί ο δήμος Ηρακλείου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ωφελούμενων σε 164.

Ειδικότερα, μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ). την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, το εισοδηματικό όριο για την απαλλαγή μιας οικογένειας από την μηνιαία εισφορά στους δημοτικούς σταθμούς αυξάνονται:

Για οικογένειες με 1 έως 2 παιδιά, από 6.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, σε 8.000 ευρώ.

Για οικογένειες με 3 παιδιά και άνω και έναν γονέα κατά 67% ΑΜΕΑ, από 10.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, σε 12.000 ευρώ.

Στην πρώτη κατηγορία ωφελούνται συνολικά 127 οικογένειες (51 επιπλέον των ήδη ωφελούμενων)

Στην δεύτερη κατηγορία ωφελούνται συνολικά 37 οικογένειες (10 επιπλέον των ήδη ωφελούμενων).

«Όπως έχω αναφέρει κι άλλες φορές, αυτές οι αποφάσεις δεν συνιστούν παραχώρηση, αλλά αποτελούν εκπλήρωση καθήκοντος» ανέφερε ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός.

Επίσης τόνισε: «Γνωρίζουμε ότι δεν λύνουν τα προβλήματα των συμπολιτών μας με οικονομικές δυσκολίες, ωστόσο ευελπιστώ, ότι τους παρέχουν μια μικρή έστω, ανακούφιση. Εμείς, ως δημοτική αρχή, οφείλουμε να στεκόμαστε καθημερινά στο πλευρό τους και να τους στηρίζουμε εμπράκτως, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Έτσι κάνουμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας και έτσι θα συνεχίσουμε».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.