Ηράκλειο: Με δυο συγκεντρώσεις γιορτάσθηκε η εργατική Πρωτομαγιά

Ηράκλειο: Με δυο συγκεντρώσεις γιορτάσθηκε η εργατική Πρωτομαγιά

Με δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, η μια από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η άλλη από το ΠΑΜΕ, τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η Εργατική Πρωτομαγιά.

Είσης, έγιναν καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς και στους τόπους που δολοφονήθηκαν ο Στρατής Περγαλίδης και οι αδερφοί Χατζηγιώργη ενώ έγιναν και πορείες στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

Η συγκέντρωση του ΕΚΗ και της ΑΔΕΔΥ έγινε έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου στη λεωφόρο Δημοκρατίας και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας.

Και στις δύο συγκεντρώσεις, αλλά και στις πορείες που ακολούθησαν οι εργαζόμενοι που πήραν μέρος εξέφρασαν την αντίθεση τους «στις αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές», όπως ανέφεραν.

Όπως τονίζει το Εργατικό Κέντρο, «το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα επιβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν ότι με κόπο αποκτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια».

«Παλεύουμε και Απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε» αναφέρει επίσης το ΕΚΗ.

Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του έκανε λόγο για «αντεργατική- αντιλαϊκή βαρβαρότητα που δεν έχει τέλος», σημειώνοντας πως «αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter