Ηράκλειο: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η αξία των ναρκωτικών στο πλοίο «ΝΟΚΑ» – Καρέ καρέ η επιχείρηση (Video + Photos)

Ηράκλειο: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η αξία των ναρκωτικών  στο πλοίο «ΝΟΚΑ» – Καρέ καρέ η επιχείρηση (Video + Photos)

Ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Λιμενικό, η αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν στο πλοίο «ΝΟΚΑ», υπό σημαία Συρίας, που βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Πρόκειται για 6 τόνους (6.051,700) κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) αλλά και 3.127.360 παραισθησιογόνων χαπιών Captagon, γνωστού και ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών», που βρέθηκαν κρυμμένα σε ειδικές κρύπτες σε 8 από τα 18 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό τη Βεγγάζη Λιβύης, μεταφέροντας τα κοντέινερ με διπλούς πάτους.

Μέσα στις εν λόγω κρύπτες, ήταν χτισμένες συσκευασίες επεξεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) μέσου μικτού βάρους, περίπου εξακοσίων (600) γραμμαρίων, αποτελούμενες κάθε μία, από τρεις (03) πλάκες, μικτού βάρους περίπου διακοσίων (200) γραμμαρίων εκάστη, ενώ σε ένα από τα εμπορευματοκιβώτια, βρέθηκαν συσκευασμένα σε σακουλάκια των τριακοσίων (300) γραμμαρίων, ναρκωτικά δισκία CAPTAGON.


Ο διπλός πάτος που είχαν χτιστεί τα ναρκωτικά στα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανάμεσα στις συσκευασίες υπήρχε καφές, μπαχαρικά και πριονίδια κατέστησαν εξαιρετικά δυσχερές το ερευνητικό έργο των εξειδικευμένων υπηρεσιακών κλιμακίων, ενώ λόγω του τρόπου που τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένα στην κρύπτη, η διαδικασία εντοπισμού και ανάκτησης αυτών ήταν πολύ επίπονη και χρονοβόρα.



Συνολικά βρέθηκαν 9.618 συσκευασίες περιέχουσες ρητίνη κάνναβης (χασίς-σοκολάτα) συνολικού μικτού βάρους 6.051,700 κιλών και 2.071 συσκευασίες περιέχουσες δισκία CAPTAGON, συνολικού μικτού βάρους 539,2 κιλών αποτελούμενες από περίπου 3.127.360 δισκία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα αυτών των χαπιών που έχει βρεθεί ως σήμερα.

Το 11μελές πλήρωμα του πλοίου, δέκα Σύροι και ένας Ινδός, αρνείται ότι γνώριζε τη μεταφορά του παράνομου φορτίου.

Το «NOKA» ακινητοποιήθηκε μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης με τη συμμετοχή των βατραχανθρώπων. Αρχικά, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οδηγήθηκε στην Ιεράπετρα και στη συνέχεια στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter