Ηράκλειο: Χωρίς σκηνές και οικίσκους οι σεισμόπηκτοι στο Δούλι

Ηράκλειο: Χωρίς σκηνές και οικίσκους οι σεισμόπηκτοι στο Δούλι

Σε δεινή θέση βρίσκονται αρκετές οικογένειες, οι οποίες, είτε κοιμούνται σε ανοικτούς χώρους, είτε σε ΙΧ αυτοκίνητα, είτε στα επικίνδυνα από τον σεισμό σπίτια τους, καθώς αρκετοί είναι και εκείνοι που δεν τα εγκατέλειψαν, στο χωριό Δούλιτου Δήμου Γόρτυνας, το οποίο υπέστη μεγάλες καταστροφές από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ.

«Το σπίτι μου διαλύθηκε. Την ώρα του ισχυρού σεισμού ήμουν τυχερός καθώς κατάφερα να βγω από τα χαλάσματα και από το σύννεφο σκόνης. Ωστόσο, τραυματίστηκα στο πόδι καθώς έτρεχα πάνω στον πανικό μου». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ TV, ο Κώστας Τσαφαντάκης ο οποίος κοιμάται σε αυτοκίνητο συγγενικού του προσώπου, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις ηλικιωμένων που κοιμούνται με τα παιδιά και τα εγγόνια τους σε καναπέδες στις ταράτσες των σπιτιών τους, με τις ώρες να κυλούν δραματικά τις νυχτερινές ώρες, οπότε γίνεται ακόμη αισθητό το τσουχτερό κρύο.

Είκοσι έξι ημέρες μετά, δημότες δηλώνουν ότι νιώθουν ξεχασμένοι από το κράτος καθώς ούτε σκηνές στήθηκαν στο χωριό ούτε οικίσκοι έφτασαν, με τους ίδιους να βρίσκονται όπως είπαν στο έλεος της αδιαφορίας και των καιρικών συνθηκών.

Ζητήσαμε 15 οικίσκους για την κάλυψη των αναγκών σε Δούλι, Αγία Βαρβάρα και στην ευρύτερη περιοχή του Κόφινα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απάντηση από το υπουργείο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας Νίκος Πελεκανάκης.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, πληγέντες μας περιέγραψαν την δύσκολη καθημερινότητα τους, με τους ίδιους να μετρούν τις σεισμικές δονήσεις και όχι τις… οικονομικές ενισχύσεις καθώς δεν έχει ανοίξει ακόμα για τον Δήμο Γόρτυνας, η πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Στο χωριό Δούλι, καταστροφές και απόγνωση συνθέτουν το εφιαλτικό σκηνικό, με τους δημότες να τρέμουν και από την αποκόλληση βράχων. Εξαιτίας των σεισμικών δονήσεων, μεγάλοι βράχοι κατρακυλούν προς το χωριό ενώ μεγάλα κομμάτια κατέληξαν τις τελευταίες ώρες σε «λαβωμένα» από τον σεισμό σπίτια, όπως στην οικία του Μιχάλη Τσαφαντάκη.

 

Πηγή: Νέα Κρήτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter