Ηρακλής: Μηνυτήρια αναφορά κατά αστυνομικών – ΜΑΤ σε φιλάθλους: «Τώρα θα σας αποτελειώσουμε…»

Ηρακλής: Μηνυτήρια αναφορά κατά αστυνομικών – ΜΑΤ σε φιλάθλους: «Τώρα θα σας αποτελειώσουμε…»

Mηνυτήρια αναφορά και αγωγή κατά τριών αστυνομικών οργάνων κατέθεσαν σήμερα (5/12) στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Ηρακλή, Φώτης Θέος και ο δικηγόρος και μέλος του ΔΣ του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Αλέξανδρος Αδαμίδης για όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Μακεδονικός – Ηρακλής το Σάββατο στο γήπεδο της νέας Ευκαρπίας. Εκεί όπου, όπως καταγγέλλουν δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ και οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να ρίξουν χημικά και να επιτεθούν σε φιλάθλους του συλλόγου, χωρίς την παραμικρή αφορμή.

Στον αγώνα του Σάββατου διμοιρίες των ΜΑΤ φέρονται να επιτέθηκαν αναίτια σε οπαδούς της ομάδας του Ηρακλή, κάνοντας και χρήση χημικών, με αποτέλεσμα ένας 65χρονος να λιποθυμήσει και εν συνεχεία να διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με αναπνευστικά προβλήματα. Όπως υποστηρίζουν οι δυο παράγοντες «κατά την παραλαβή του 65χρονου από το ασθενοφόρο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, και ενώ φαινόταν ότι η κατάσταση είχε εξομαλυνθεί, εντελώς αναίτια και απρόκλητα αποχωρούντες φίλαθλοι δέχθηκαν και πάλι επίθεση από μονάδα των ΥΜΕΤ με χτυπήματα από γκλομπς, κλωτσιές, γροθιές, απειλές και ύβρεις όπως “τώρα θα σας αποτελειώσουμε μου…ανα”».

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά την οποία συνοδεύουν με δεκάδες βίντεο από την αστυνομική αυθαιρεσία, οι παράγοντες του Ηρακλή ζητούν την τιμωρία τριών αστυνομικών, για παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου και παράλειψη οφειλόμενης βοήθειας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απρόκλητη σωματική βλάβη, παράβαση καθήκοντος, παράνομη βία, εξύβριση και απειλή. Παράλληλα, εναντίον τους θα κατατεθεί και αγωγή για αποζημίωση ηθικής βλάβης ποσού που ανέρχεται στα 100.000 ευρώ. Η μήνυση στρέφεται κατά:

1) Του αξιωματικού της ελληνικής αστυνομίας υπεύθυνου μέτρων τάξης του αγώνα,

2) Του αξιωματικού της ελληνικής αστυνομίας, διοικητή των μονάδων Υ.ΜΕ.Τ. που παρέστησαν στον αγώνα,

3) Του αστυνομικού υπαλλήλου, μέλος της διμοιρίας μονάδας ΥΜΕΤ, χειριστή του φορητού εξοπλισμού εκτόξευσης χημικού αερίου στον αγώνα, με διακριτικά κράνους 26-19, και

4) Κάθε άλλου υπεύθυνου φυσικού ή νομικού προσώπου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter