Ήρε την ασυλία της Μαρίν Λεπέν το Ευρωκοινοβούλιο

Ήρε την ασυλία της Μαρίν Λεπέν το Ευρωκοινοβούλιο

Αίρεται, με άμεση ισχύ, η κοινοβουλευτική ασυλία της αρχηγού του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η απόφαση ελήφθη, προκειμένου η ευρωβουλευτής να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της δημοσίευσης – από μέρους της – φωτογραφιών με ωμότητες του Ισλαμικού Κράτους.

Η 48χρονη υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, τον Απρίλιο – Μάιο, είχε «ποστάρει» στο Twitter, το Δεκέμβριο του 2015, φωτογραφίες και βίντεο, μεταξύ άλλων και από το αποκεφαλισμένο πτώμα του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ. 

Σύμφωνα με την DailyMail, η Λεπέν θα μπορούσε να κληθεί για ανάκριση ακόμα και πριν τις εκλογές. Εάν μάλιστα καταδικαστεί για το αδίκημα της «δημοσίευσης βίαιων φωτογραφιών», αντιμετωπίζει τριετή ποινή φυλάκισης και πρόστιμο πάνω από 75.000 ευρώ. Η υπόθεση αυτή έπεται άλλης δικαστικής «περιπέτειάς» της, στην οποία αρνείται να συνεργαστεί με τις γαλλικές δικαστικές αρχές, σε μια υπόθεση όπου κατηγορείται ότι πλήρωνε με λεφτά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπαλλήλους του κόμματός της.

«Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι σαφές: μια μεγάλη πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της άρσης της ασυλίας», δήλωσε μετά την ψηφοφορία των Ευρωβουλευτών ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος προήδρευσε των συζητήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την άρση της ασυλίας της Λεπέν είχε ζητήσει η εισαγγελία της Ναντέρ, στην περιοχή του Παρισιού, η οποία είχε ξεκινήσει δικαστική έρευνα σε βάρος της για «δημοσίευση βίαιων φωτογραφιών».

«Είμαι βουλευτής, είναι εντός του ρόλου μου να καταγγέλλω το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε η ίδια το πρωί της Πέμπτης στο τηλεοπτικό δίκτυο LCP, πριν από την ψηφοφορία αυτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας μια «έρευνα πολιτικής σκοπιμότητας». Η Μαρίν Λεπέν η οποία είχε κληθεί από δικαστή τον Απρίλιο του 2016 είχε αρνηθεί να παρουσιαστεί επικαλούμενη την κοινοβουλευτική της ασυλία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter