«Ήρωας» του Viber ένας Έλληνας δάσκαλος

«Ήρωας» του Viber ένας Έλληνας δάσκαλος

Ένας δάσκαλος Δ’ Δημοτικού σε σχολείο του Κερατσινίου, ο Μάριος Μάζαρης, θα είναι ένας από τους «ήρωες» της σειράς 14 επεισοδίων που θα γυρίσει η Rakuten Viber (ιδιοκτήτρια της κορυφαίας πλατφόρμας επικοινωνίας Viber), που αφηγείται πραγματικές ιστορίες για τον τρόπο που ζωές ανθρώπων άλλαξαν τα τελευταία δέκα χρόνια χάρη στο Viber, με αφορμή τα 10α γενέθλια της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες έχει για πρωταγωνιστή τον Έλληνα δάσκαλο, ο οποίος χρησιμοποίησε το Viber για να μείνει σε επαφή και να συνεχίσει τα μαθήματα με την τάξη του, δίνοντας στους μαθητές έξυπνες και αστείες ασκήσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω του COVID-19, την άνοιξη.

Ο Μάριος Μάζαρης σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το Viber γιατί είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα, εύκολο στη χρήση και κυρίως γιατί υποστηρίζει όλα τα πολυμέσα που ήθελε να χρησιμοποιήσει στην τάξη του.

Επίσης, το γεγονός ότι όλοι οι γονείς διαθέτουν κινητό τηλέφωνο σήμαινε ότι κανένας από τους μαθητές του δεν θα έχανε το μάθημά του, το οποίο προγραμμάτιζε για 2 μέρες καθημερινά.

Το πείραμα σημείωσε τεράστια επιτυχία, με την τάξη του να διατηρεί το κίνητρό της καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου που δεν υπήρχαν μαθήματα στο σχολείο.

Η μίνι σειρά φιλοξενεί κι άλλες δυνατές ιστορίες από την περίοδο της καραντίνας, όπως αυτή ενός γιατρού από την Ουκρανία που έλυσε το πρόβλημα των συναδέλφων του που δεν μπορούσαν να πάνε στο νοσοκομείο τους όταν σταμάτησαν να λειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ή μιας γιατρού από τη Βουλγαρία που έφερε σε επαφή τους γονείς με τα πρόωρα μωρά τους μέσω από βιντεοκλήσεις στο Viber, αλλά και μιας εργαζόμενης στο μάρκετινγκ από τις Φιλιππίνες που μετατράπηκε σε ζαχαροπλάστη, εμπνέοντας τους γύρω της να ξεκινήσουν ένα καινούργιο χόμπι στο σπίτι τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter