Ήταν στραβό το ντιμπέιτ το έφαγε κι ο γάιδαρος…

Ήταν στραβό το ντιμπέιτ το έφαγε κι ο γάιδαρος…

Σε ναυάγιο, με αποκλειστική ευθύνη των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, οδηγήθηκε τελικά η περίφημη τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Για την ιστορία το «ναυάγιο» επισημοποιήθηκε στη σημερινή Διακομματική Συνεδρίαση όπου, παρ’ ότι προτάθηκαν οι ημερομηνίες από τις 27 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί μια ημερομηνία που να μπορούν όλα τα κόμματα.

Η ουσία όμως είναι ότι μετά το κώλυμα του πρωθυπουργού (λόγω συμμετοχής στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.) να συμμετάσχει στην αρχική ημερομηνία όπου υπήρξε συμφωνία όλων με όλους, δηλαδή την 1η Ιουλίου, η ΝΔ πρότεινε αρχικά η τηλεμαχία να διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη κάτι που δεν δέχθηκαν το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ λόγω περιοδειών το πρώτο και συγκέντρωσης στην Πάτρα το δεύτερο. Όταν στο τραπέζι «έπεσε» από τον ΣΥΡΙΖΑ η ερχόμενη Παρασκευή αρνήθηκε εκ νέου το ΚΙΝΑΛ, ενώ όταν ως ύστατη λύση προτάθηκε, να γίνει αργά το βράδυ της 1ης Ιουλίου, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες αρνήθηκε αυτήν τη φορά η ΝΔ.

Αμέσως μετά το τέλος της Διακομματικής, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, άφησε αιχμές για τα υπόλοιπα κόμματα λέγοντας ότι «Τα κόμματα δεν είχαν τη διάθεση να αλλάξουν το πρόγραμμά τους. Εμείς ήμασταν ανοιχτοί σε όλες τις ημερομηνίες και προτείνουμε στη ΝΔ έστω και στην ύστατη στιγμή στην ημερομηνία που αυτή θέλει, να συμφωνήσουμε για να γίνει το ντιμπέιτ τουλάχιστον μεταξύ των δύο», ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας, ανέφερε, ότι «Ενώ υπήρχε συμφωνία μεταξύ όλων των κομμάτων για διεξαγωγή του ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αλλάξει ημερομηνία. Οπότε, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε δύο άλλες ημερομηνίες για τις οποίες, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων των κομμάτων».

Η αλήθεια πάντως είναι ότι μετά την άρνηση της ΝΔ να καθίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα τραπέζι απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, ήρθε η πρόταση για μια τηλεμαχία όλων με όλους με προκαθορισμένους όρους, ερωτήσεις και διάρκεια στην οποία θα συμμετείχαν δύο δημοσιογράφοι με στενές συγγενικές σχέσεις με πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, γεγονός που συνιστά ντροπή για τη δημοσιογραφία, για να φτάσουμε στο σημερινό ναυάγιο όπου χαμένος βγαίνει μόνο ο ελληνικός λαός και η ενημέρωση.   

Διαβάστε επίσης: Αχτσιόγλου για debate: O πρωθυπουργός δηλώνει διαθέσιμος ακόμα και για την 1η Ιουλίου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter